Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Orrba vágta a rendőrt egy részeg férfi Makón

Makó - Az intézkedő rendőrre támadt szombaton hajnalban Makón, a Kelemen Házban egy ittas férfi, akit megpróbáltak kivezetni a szórakozóhelyről – a járőrnek eltört az orrcsontja.
A környéken lakóktól úgy tudjuk, szombat hajnalban öt óra körül érkeztek meg a rendőrök a Kelemen Ház nevű szórakozóhelyre, ahonnan bejelentést kaptak: három ittas vendég garázda módon viselkedik. A kiérkező rendőrök felszólították őket, hogy hagyják el a helyiséget.

Közülük kettő ezt önként meg is tette, a harmadik azonban csak nehezen szánta rá magát, így őt ki kellett vezetni. Információink szerint az incidens akkor történt, amikor a keskeny bejáraton kísérték ki: mivel egymás mellett nem fértek volna el, két rendőr elölről-hátulról fogta közre, és amíg így haladtak, a férfi váratlanul hátrafordult, és a mögötte haladó rendőrt ököllel úgy arcon ütötte, hogy eltört az orrcsontja.

A pórul járt egyenruhást információink szerint Szegedre szállították, ott illesztették a helyére az eltört orrcsontot, de már nincs kórházban. Szerettük volna megszólaltatni őt, de a makói rendőrkapitány, Palicz András nem adott engedélyt arra, hogy a járőr válaszoljon kérdéseinkre, és fotó készítéséhez sem járult hozzá. Ő maga sem nyilatkozott az esetről, csupán annyit mondott, hogy Makón ritka a rendőrökkel szembeni erőszakos fellépés; mióta ő a város kapitánya – azaz nyolc hónapja –, ilyen eset nem fordult még elő. Hozzátette: a problémát nyilvánvalóan a garázda férfi alkoholos befolyásoltsága okozta, amire a rendőröknek fel kell készülniük, ha a bejelentés alapján valószínű, hogy ittas személlyel szemben kell majd intézkedniük.

A járőrre támadó 28 éves helybeli fiatalembert a helyszínen megbilincselték és őrizetbe vették. Tuczakov Szilvána, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője arról tájékoztatta lapunkat, hogy a férfi ellen a rendőrség a nyomozó ügyészségen tett feljelentést hivatalos személy elleni erőszak és súlyos testi sértés bűncselekmények gyanújával. Ezt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethetik. A támadónak egyébként már volt dolga a hatósággal, már többször büntették elsősorban vagyon elleni és erőszakos cselekmények miatt.

Olvasóink írták

 • 17. neve nincs 2008. augusztus 02. 08:45
  „Szapanos meg érdemelte volna”
 • 16. Feri bácsi 2008. július 31. 13:40
  „Akkor ki lehetne menni tisztelt rendőr kollégák és ellenőrizni a parkolást. Ne csak a piac meg a kórház előtt büntetgessenek,főleg kis kategóriás autokat.”
 • 15. magyarok 2008. július 31. 08:19
  „Sajnálom a rendőrt, nyilván nem volt felkészülve egy ilyen szemét dologra, bár azt hallottam utána igen csak kapott a gyerek is, ami teljesen jogos volt...
  Jolán az valóban egy olyan nő akire semmi olyan jelzőt nem lehet ráaggatni amely jelző a tisztességgel kapcsolatos... Ez a nő az emberiség szégyene hisztis, kötekedő, és még sorolhatnám a negatív valós kritikákat de sajnos nem érek rá annyira...
  Minden esetre az azért mérték adó, hogy a rokkantakat foglalkoztató cégében a rokkantakat szétdolgotatta, és még fizetést sem adott nekik... Nem beszélve arról, hogy most csődöt jelentett itt ott, és tudjátok-e, hogy most miből él hivatalosan? Munkanélküli ő és a tehén lánya is.... Munkanélküli segélyből... :)”
 • 14. Vki 2008. július 30. 10:44
  „a kelemen házban a vezetőséget kellene lecserélni egy az egyben!
  Mert Jolán meg a buta fia annyira nme értenek ehez a müfajhoz h az bődületes!!!Normális vezetőséggel nagy javulás érhető el!!!”
 • 13. tisztánlátó 2008. július 30. 09:27
  „A kelemen ház működésével kapcsolatban:
  Makó város jegyzője és a hatóságok többször kiadtak már felszólítást a környéken élők nyugalma érdekében.
  Egy fontos dolog!
  A kelemen házat úgy építették és alkították át szórakoztató központtá, hogy nem volt engedélyeztetés, nem volt építési napló nem voltak tervek, nem voltak az ott lakók megkérdezve.
  Többször leállították az építkezést hatóságilag és mégis elkészült!
  Hogy is lehet ez?? Az önkormányzat és az építési hatóság közreműködésének köszönhetően.Tűzrendészeti, biztonságtechnikai szempontból kifogásolható az épület.
  A környéken lakók több alkalommal fordultak jogorvoslatért, de lesöpörték az asztalról a kérelmeket. Vajon miért???

  Azt hazudták anno, hogy kifőzde lesz-akkor hogy lehet itt italt mérni?
  Hogy lehet hajnalig tartó bulikat rendezni?
  A kollégium is a megengedett távolságon belül!
  A járdák összesza.va, összehány.a!
  Szemetes a környék,egy kifőzdére nem igazán illenek ezen problémák. Vagy annnyira rossza a kaja,hogy végig okádják a flasztert tőle? Akkor meg az antsz a hunyó!
  A grill udvar helyén a hatályos szabályozás szerint 8 kocsiból álló parkolót kell(ett) volna kialakítani. A parkolás az utcán hatóságilag tilos!
  És az a parkolás ami ott van!!
  Korrupt az egész világ,és benne a jelek és a tények tanulsága szerint a makói önkormányzat is.
  Az üzemeltető a város közismert figurája:kabók jolán !
  Igen az aki, nem fizeti ki a dolgozókat a rákosi úti bútorgyárában.
  De lenne még mit mesélni.”
 • 12. fighter 2008. július 29. 20:51
  „Egyszer arra mentem vasárnap hajnalban, biciklivel dolgozni. Mivel a városon kívül vezetett az utam, láthatósági mellény volt rajtam. Az egyik illuminált nyikhaj meg természetesen nem állta meg, hogy be ne szóljon. Majomgyerek ugat a vasárnap hajnalban is melóba menőnek. Anyád!”
 • 11. netharcos 2008. július 29. 10:33
  „Ssak idő kérdése volt, hogy mikor fordul elő balhé a Kelemen Ház környékén, csütörtök estétől vasárnap hajnalig részeg tizenévesek randaliroznak, ordítoznak. egyáltalán miért bömböl a diszkó (mások nyugalmát semmibe véve) hajnali 4 órakor a városközpontban?
  Senki nem mer szólni nekik. Nincs közrend.
  És ez nem cigánykérdés, a magyarok sem jobbak semmivel sem.”
 • 10. triatlonos 2008. július 29. 08:03
  „Most lehetőségük lett volna a rendőröknek, hogy igazán "bekeményitsenek", mert volt ok rá! Kiváncsi vagyok, hogy megtették-e? Megtanitották-e a kedves vendégnek, hogy rendőrre nem emelünk kezet? Számtalan alkalommal fiatal védtelen tanulókkal kemények voltak, lakott területen kivülre vitték, és a gumibot telefonkönyvvel "trükköt" alkalmazták, úgy, ahogy a készenléti szolgálatnál tanulták!”
 • 9. szartaposó 2008. július 29. 00:42
  „Én még az állkapcsát is széttapostam volna, ha nekem jön”
 • 8. Janika 07 2008. július 28. 21:29
  „De bizony barna! azért érdekes hogy K. Attilával soha nem történt még csak hasonló sem! Mert ő egy jó kötésű magabiztos fellépésű rendőr volt. Vagy "nagy" Hajdúval.............!Ezek a mostani nyikhajok nem valók csak birkapásztornak.”
 • 7. cirmos 2008. július 28. 17:38
  „Érdekes dolog, hogy még szabadlábon van amikor volt már ügye a hatóságokkal. Ja és hihetetlen , de nem barna ,vagy jól titkolja.”
 • 6. Emberke 2008. július 28. 16:58
  „Ja, rájöttem....
  Hogy nap nem múlik el sötét ügyek nélkül....”
 • 5. Emberke 2008. július 28. 16:56
  „Honnan tudjátok, hogy cy?”
 • 4. ciradar 2008. július 28. 13:08
  „Bájos kis történet...”
 • 3. Novatus 2008. július 28. 10:06
  „Szép közállapotaink...A befőtt pedig elteszi a nagymamát?! Mi van?!”
 • 2. triatlonos 2008. július 28. 07:33
  „Ha ismerték a kedves vendéget - akinek neve nincs, csak jogai - akkor talán célszerű lett volna először megbilincselni. és akkor elkerülhető lett volna az eset. Azt sem értem, hogy miért nem lehet leirni, ho xy orrba vágta a rendőrt, mert ez tény! Hogy bűnös-e azt majd a biróság dönti el - szerintem ez az ártatlanság vélelme! Az ujság legfontosabb feladata, hogy tényeket közöljön, ne itéleteket mondjon!”
 • 1. makói 2008. július 28. 01:34
  „gratula a törvényhozóknak! többszörösen visszaeső garárzdaságért max 3 év! vagy már előre garantáljuk ennek a cigánynak is az enyhe büntetést?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Parasztolimpia Apátfalván

Apátfalva - Az idei év az olimpiáé – nemcsak Pekingben, de Apátfalván is. A hétvégi színes,… Tovább olvasom