Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Összefogott Földeák a templomáért

Földeák - A falu lelkiismeretes adakozóinak köszönhetően a napokban elkészülheta földeáki templom hatodik, nagyméretű ólomüveg ablaka, mely több mint egymillió forintba kerül. Közel ugyanennyi adomány gyűlt össze a temető ravatalozójának felújítására.
Rendkívül eredményesnek bizonyult Katona Pál földeáki esperesplébános egy éven át tartó adománygyűjtő akciója, hiszen két célra közel 2 millió forintot adtak össze a falu lakói. Ennek gyümölcseként a templom megkaphatja az utolsó, hatodik ólomüveg ablakát is.

Összefogás és érték

Katona Pál esperesplébános szerint a földeáki összefogás bizonyítja: közös értéket találtak a falu lakói az egyházi feladatok megvalósításában, ami elősegítheti a békességet és a konszenzus megvalósulását a település életében. A plébános úgy véli: ez példamutató lehet más településnek és akár az egész országnak.

Megtudtuk: az aktív katolikus híveken túl is nagyon sokan járultak hozzá a rekonstrukció sikeréhez, gyakorlatilag az egész falu összefogott az ügy érdekében. A kivitelezés munkálatai csaknem két hónapja tartanak, a napokban rakják össze egy hódmezővásárhelyi üzemben az ablakot.
– A tervek alapján ugyan rutinszerű, de mégis nagyon időigényes, 8-10 hétig tart egy ekkora ólomüveg-konstrukció összeállítása, a folyamat végén járunk – nyilatkozta lapunknak a munkálatokat végző vásárhelyi Hofecker Józsefné.

A templomablak mellett megvalósulhat a temető ravatalozójának rekonstrukciója is, a 8,5 milliós nagyságrendű munkához az utóbbi esztendőben közel egymillió forintot gyűjtött a plébános – az építkezés eredménye egy korszerű, üvegfalakkal kivitelezett épület lesz.

Olvasóink írták

  • 1. Miklos 2008. július 14. 01:32
    „Edesanyam Makon született,Földeak egy ugras. Itt az USA-ban,ahol 1981-ota elek,az semmi.Itt egy utca 70 km.!
    Különben Makon,Földeakon vagy legyen az Pitvaros, csak szep asszonyok vannak!!!!! (Miklos Chicago-bol).”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Trükkös tolvajok Makón

Makó - Hétszázezer forintot lopott össze eddig trükkös módszerrel két nő idős emberektől Makón. A… Tovább olvasom