Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 11°C Még több cikk.

Osztrigás Mici az operettfesztiválon

Makó - Tegnap óta lehet kapni az idei operettfesztiválra a belépőket a makói Hagymaházban. A június 15. és 22. közötti, nagyszabású rendezvény közönsége ezúttal is három előadást láthat – a fesztivál költsége bruttó hétmillió forint
lesz.
Péntek óta árulja a Hagymaház az idei, sorrendben hetedik makói operettfesztiválra a jegyeket. Bálint Márta, a Közművelődési Kht. igazgatója lapunknak elmondta: az érdeklődőket a hét végén is bővített nyitva tartással várják annak érdekében, hogy senkinek se kelljen sokat sorba állnia. Mint emlékezetes, a fesztivál előadásait két évvel ezelőttig ingyen látogathatták az érdeklődők, tavaly pedig egységes, jelképes árú belépőt kellett váltani a darabokra. Idén ez másképpen lesz: attól függően, hogy a szék mennyire jó helyen van, 200, 300 vagy 400 forintba kerül egy jegy a három előadás bármelyikére.

Fontos a városnak

A fesztivál költségvetése idén bruttó hétmillió forint, az önkormányzat a költségek hetven százalékát állja. A város egyébként két éve ezerötszáz fős lelátót építtetett a szabadtéri színpadhoz, tavaly elkészíttette a tér díszburkolatát és világítását, idén pedig öntözőrendszert épített ki és füvesített – tudtuk meg Buzás Péter polgármestertől.
Mit láthat a közönség? A már megszokott színvonalon és minőségben, élő muzsikával és tánckarral kísérve, a műfaj hazai sztárjainak felvonultatásával június 15-én A szabin nők elrablása, június 18-án A nagymama, június 21-én pedig az Osztrigás Mici látható. A szervezők a makói operettbarátok jóvoltából – akik között egyre több a fiatal, húszas-harmincas korosztályhoz tartozó – ezúttal is telt házra számítanak mindhárom bemutatón. A fesztivált beharangozó sajtótájékoztatón azt is megtudtuk, hogy idén nyáron is meg fogják rendezni a másik, hasonlóan népszerű, a műfajok sokszínűségére építő zenei fesztivált, a Makói Muzsikát is.

Olvasóink írták

  • 1. operett kedvelő 2008. május 05. 14:41
    „Az operett fesztiválra a jegy 16.67% áfát tartalmaz -rá van a jegyre írva.Számlát vagy nyugtát nem adnak.A sarki kis boltos ad blokkot 1db 25 forintos kifliről is.A nagyokra ez miért nem vonatkozik?Ha megszorítás kell azonnal az alsó rétegből préselik ki azt amit ÖK be nem fizettek mert megengedhetik maguknak.A füzetbe beírják 2X400=800---tavaly is így csinálták.Kérdezem -így hány eladott jegy után fizetik be az áfát?Ezért akartak kulturális adót fizetni a nyakkendő,kosztüm ...stb után mindenkivel?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négyen pályáztak két makói szállodára

Makó - Négy épületet kínált fel szállodaberuházás céljára Makó önkormányzata, két ingatlanra eddig… Tovább olvasom