Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Öt család kapott ingyentelket Makón

Bár az önkormányzat tizenöt családnak szeretett volna ingyentelket adni Makón, tegnap csak öt vett részt a sorsoláson – ennyien jelentkeztek formailag és tartalmilag egyaránt megfelelő pályázattal.
Baróczi Imre és felesége a jövő karácsonyt már az itteni telken épülő házban szeretné tölteni. Fotó: Borka Péter
Korábban arról számoltunk be lapunkban, hogy óriási az érdeklődés a makói szociális telekprogram iránt, végül mindössze tizenhárom, formai szempontból hiánytalan pályázat érkezett a városházára – ezek közül is mindössze öt felelt meg a tartalmi követelményeknek. A város egyébként összesen tizenöt ingyentelket ajánlott fiatal pároknak, családoknak még az év elején Makó délkeleti városrészén, Gerizdesen – a központtól ugyan távol, de nyugodt és szép környéken, ahol amúgy is szívesen építkeznek. A felhívásra negyvenévesnél fiatalabb, szakképzett, legalább egy gyermeket váró vagy már gyermeket nevelő helybeli szülőpárok jelentkezhettek, feltéve, hogy van kétmillió forint megtakarításuk az építkezésre és egyéb részletfeltételeknek is megfelelnek. Pályázni érdemes volt: közművesített telkekről volt szó, amelyek értéke milliós nagyságrendű.

Az öt sikeresen pályázó család tegnap délután tudta meg, melyiket kapja meg a felajánlott, egyébként nagyjából egyforma, nyolcszáz négyzetméteres telkek közül. A kérdést sorsolással döntötték el. A boldog nyertesek egyike, Baróczi Imre lapunknak elmondta: óriási segítség számukra az ingyentelek, hiszen egy kisfiuk már van, most várják a második babát és szeretnék mostani lakásukat nagyobb, tágasabb kertes házra cserélni. Az ingatlanközvetítő irodán dolgozó fiatal édesapa úgy tervezi, Hunyadi utcai otthonuk eladása révén, illetve szocpolból és szükség szerint hitelből építik fel százhúsz négyzetméteres családi házukat. A munkálatokat szeretnék minél hamarabb elkezdeni – álmuk az, hogy a jövő karácsonyt már a Velnök utcában ünnepli a család.

A fiatalokkal az önkormányzat hamarosan támogatási és ingyenes ingatlan-átruházási szerződést köt, ezt követően pedig kezdődhet a hivatalos adminisztráció, a tervezés, majd az építkezés. A családoknak két év alatt kell házat építeniük a megkapott ingatlanra. A megmaradt tíz telket – információink szerint – ismét megpályáztatja az önkormányzat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megújul Makón a Szent István téri épület

Megszépül a néhány éve felújított Szent István tér meghatározó épülete, a Szent István Egyházi… Tovább olvasom