Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Öt percen múlt Gulácsyék élete

Makó - Ballagási fotót nézegetett a Gulácsy házaspár az egyik szomszédjukkal 43-as főút szélén, a ferencszállási házuk előtti padon. Öt perccel az előtt álltak fel, mint ahogy egy kamion felszántotta a területet, kidöntött négy szilvafát, egy villanyoszlopot és eltiporta a padot.
Jókora gázolajfolt és szilvafa ágak borítják most Ferencszálláson, Gulácsyék háza előtt azt a területet, ahol nemrég még egy vasból, fából épített pad állt. A padon hétfőn délután a Gulácsy házaspár és egyik szomszédjuk üldögélt. Öt perccel azután, hogy felálltak, egy kamion szántotta végig a házuk előtti részt, kidöntött négy szilvafát, egy villanyoszlopot, kifordította a pad lebetonozott lábait a földből. A balesetet – mint lapunkban tegnap megírtuk – egy, a 43-as úton Makóról Szegedre tartó német rendszámú személyautó okozta, amely áttért a menetirány szerinti bal oldalra, ahol ütközött a szabályosan haladó kamionnal. A teherjármű beleszaladt egy útpadkán várakozó mikrobuszba, majd árokba borult. A kamiont két állva maradt szilvafa tartotta meg. Ezek a gyümölcsfák is tönkre mentek, ki kell vágni őket.

– A szomszédunk ballagási képet mutatott nekünk, azt nézegettük. Bözsike cukorbeteg, ezért haza kellett mennie, hogy beadja magának az injekciót. Mi sem üldögéltünk tovább a ház előtt. Ha ott maradunk, ládában vittek volna el mindhármunkat – mesélte még mindig feldúltan Gulácsy Jenőné. Rozika néni a személyautóból kikászálódóktól kérdezte, hogy hívjon-e orvost, de nem kapott választ. A sofőrt a mentők könnyebb sérülésekkel szállították kórházba.

Gulácsyné rozika néni háza előtt a kamion darabjai és a kidöntött szilvafák. Fotó: Frank Yvette
Gulácsyné rozika néni háza előtt a kamion darabjai és a kidöntött szilvafák.
Fotó: Frank Yvette

Egy kamion fekszik édesanyjáék háza előtt – hallotta hétfőn délután egy utcabelitől Vörös Ferenc. Nagyon megijedt, mert nem sokkal korában hagyta ott a padon ülő házaspárt. Rohant vissza hozzájuk. A család úgy tudja: 200 mázsa szalonna volt a felborult jármű szállítmánya.

Tegnap, mikor ott jártunk, a biztosító képviselőit várta a ferencszállási házaspár, a bejáró betonja ugyanis összetört, az ereszcsatornán és a falon is láthatók a baleset nyomai. A kidőlt fa villanyoszlop helyett már egy új betonoszlop tartotta a vezetéket. Gulácsyék azt mondták, egészen hajnalig dolgoztak a házuk előtt.

A hétfői eset után „fél Ferencszállás" megjelent a családnál megbeszélni a részleteket, vagy kifejezni örömüket, hogy nem sérültek meg. A szomszéd, aki akkor velük ült a padon, úgy fogalmazott: újjászülettek.

Kamionforgalom

A 43-as úton – a hivatalos statisztikák szerint – 1556 kamion halad naponta a nagylaki határállomás felé, vagy onnan Szeged irányába. A főút mentén élők szerint elviselhetetlen a forgalom.

Olvasóink írták

 • 1. Tommyst 2009. május 06. 21:17
  „Örülök, hogy senki nem sérült meg komolyabban a balesetben. Végre egy "szerencsés" baleset.

  A 43-as úton - a hivatalos statisztikák szerint - 1556 kamion halad naponta a nagylaki határállomás felé, vagy onnan Szeged irányába...
  Az egy nyugis nap lenne...
  Nem egy rokonom speditőr, mérlegházban dolgozó, ismerőseim határőrök, vámosok... egy 12 órás műszak alatt több, mint 1000 kamion is átmehet a mérlegen, ÉJJELI műszakban...
  és ha az autópálya csak makóig lesz megépítve, évekig még rosszabb lesz nekünk, falusiaknak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rosszul járnak az órák Makón

Makó - Rosszul járhat, aki az utcai órákra hagyatkozik Makó belvárosában, ezek közül ugyanis több rosszul vagy egyáltalán nem jár. Tovább olvasom