Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Ötéves a legfrissebb makói várostérkép

Makó - A várostérkép alapján a turista biztosan nem találja meg Makón a Kossuth-díjas színművész, Páger Antal szülőházát, mert az utcát, ahol a ház áll, két éve nevezték el a színészóriásról – a legfrissebb várostérkép viszont 2002-es kiadású.
A várostérkép alapján a turista biztosan nem találja meg Makón a Kossuth-díjas színművész, Páger Antal szülőházát, mert az utcát, ahol a ház áll, két éve nevezték el a színészóriásról – a legfrissebb várostérkép viszont 2002-es kiadású. A városházán elmondták: nem az önkormányzat feladata a várostérkép készíttetése. Vásárhely és Csongrád városa áldoz pénzt ilyen célra.

Hódmezővásárhely, Csongrád: tavalyi a legfrissebb

A hódmezővásárhelyi Tourinform-iroda tavalyi kiadású várostérképet kínál a turistáknak. Van egy kicsit régebbi is, amin még az utcák házszámozása és a külterületek is láthatók. Csongrádon is tavalyi a legfrissebb várostérkép, amin még a nevezetességeket is feltüntették. Ezt ráadásul a Tourinform-irodából ingyen el lehet vinni. A vásárhelyi és a csongrádi várostérképet is az önkormányzat készíttette.

A Barcsay utca elejét két éve keresztelték át Páger Antal utcára. Noha más utcanév nem változott Makón az utóbbi években, a Páger utca esete jól példázza, miért fontos, hogy friss várostérképet vásárolhasson a turista. De ez még csak a kisebb probléma. A nagyobb az, hogy nem nagyon lehet térképet kapni a városban. Erre a Kossuth téri benzinkúton dolgozó Petrik József hívta fel a figyelmünket, aki elmondta: hetente több várostérképet is el tudna adni, de sehol sem tud ilyet beszerezni. Elmondta, még pár darab van neki a raktáron. Úgy tudja, hogy attól a társaságtól, amelyiktől rendelni szokott térképet, nem tud többet vásárolni, mert senki sem adott a cégnek megbízást további térképek gyártásra.

Bánfi Margit jegyzőtől megtudtuk: a város valóban nem készíttetett ilyet, egyrészt azért, mert úgy gondolják, ez nem önkormányzati feladat, másrészt azért, mert a régi térképek – az említett egyetlen utcanév-változást leszámítva – megfelelőek.

Cégregiszteres térkép

A makóiaknak persze könnyebb a dolguk, mint a városba látogató turistáknak, hiszen minden bizonnyal van idei várostérképük. Cégregiszter című kiadványunkat ugyanis ebben a hónapban minden háztartásba eljuttattuk, és ahhoz mellékeltünk makói várostérképet – Páger Antal utcával.

Körbejártuk a makói főteret, vajon hol lehet Makó-térképet kapni, illetve hol van frissebb kiadású. Tapasztalataink árnyalták az első pillantásra igen szomorú képet. A főtéri könyvesboltban nincs Makó-térkép. Itt elmondták, hogy ők sem tudtak rendelni. A boltban közölték, ha valaki várostérképet kér tőlük, mert szeretne Makón valamit megnézni, akkor az üzlet egyetlen térképén elmagyarázzák neki, merre menjen a városban.

A Tourinform-irodában kapható 660 forintért 2002-es kiadású térkép. Akad azonban itt frissebb megjelenésű, ingyen elvihető térkép is, amin már feltüntették a Páger Antal utcát, ám ez a dokumentum kevésbé részletes, kevésbé áttekinthető, ugyanis négy Csongrád megyei város – Makó, Vásárhely, Szentes és Csongrád – közös térképe.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A románok inkább csak a strandra járnak Makón

A makói strandon minden második vendég román. Ezt azonban alig érzik a Maros-parti város… Tovább olvasom