Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 12°C Még több cikk.

Ovis ebédbajok Csanádpalotán

Unalmas a menü és kicsi az adag az óvodai menzán a csanádpalotai szülők szerint, akik gyermekeik érdekében aláírásokat gyűjtöttek, hogy változtassanak a helyzeten. A vállalkozó szerint az adagok megfelelnek az előírásoknak, a szülők mesterségesen keltik a feszültséget. A falu polgármestere előbb bátran beszélt, majd visszavonta nyilatkozatát.
– Most már valamivel változatosabb a gyermekek napközis étkeztetése, mint volt, de nemrégiben még hétről hétre ugyanazt a menüt kapták az ovisok is. Tudtuk: ha szerda, akkor fasírt, ha csütörtök, akkor gyümölcsleves. Amikor már a gyerekek is panaszolták, hogy kevés a tízórai, az ebéd meg az uzsonna, akkor döntöttünk úgy, hogy teszünk valamit az ügy érdekében, és aláírásgyűjtésbe kezdtünk. Rövid idő alatt ötven szülő állt mellénk, de mihamarabb a polgármesterhez szerettük volna juttatni az ívet, ezért nem gyűjtöttünk tovább. Ám sokan jelezték: szívesen az ügy mellé álltak volna. Szerencsére nemrég a falu vezetője előtt egyeztethettünk az étkeztetéssel foglalkozó vállalkozóval. A beszélgetés eredményeképpen némi változás tapasztalható, de szeretnénk, ha még változatosabb és bőségesebb lenne a menzakoszt – foglalta össze Kinyó Lászlóné, az aláírást szervező csanádpalotai anyuka.

Pályázaton nyerte

Lapunk információja szerint az étkeztetést biztosító helyi vállalkozás idén közbeszerzési pályázaton nyerte el a szolgáltatást három évre. A vállalkozó nem csupán a gyermekek, de az idősek étkeztetését is biztosítja. Úgy tudjuk, hogy Túri Kálmánné cége az egyetlen ilyen profilú vállalkozás a faluban.

– Szeretnénk, ha mihamarabb jelentősen változna a közétkeztetés minősége, hiszen a visszásságot pedagógusként is kénytelenek voltunk észrevenni. Többször is előfordult, hogy az uzsonnára, tízóraira adott péksütemény egyszerűen kevés volt, nem jutott elég a gyerekeknek – tette hozzá Fülöp Viktorné, az óvoda vezetőhelyettese. Az intézménybe száznégy gyermek jár.

– Jogtalannak tartom a szülők felvetésének 99 százalékát, a legutóbbi egyeztetésnél pedig úgy álltunk fel a tárgyalóasztaltól, hogy nincs semmi probléma – mondta Túri Kálmánné, a közétkeztetést biztosító vállalkozó. Abban egyetértettem a szülőkkel – mondta a vállalkozó –, hogy biztosítsunk bölcsődés ételt a legkisebbeknek. Erre sort is kerítettünk. Tevékenységünket egyébként folyamatosan ellenőrzik a kijelölt hatóságok, és nem találtak hibát. Szerintünk az adagok megfelelnek az előírásoknak, így azt gyanítjuk, hogy a problémát rosszindulatból, mesterségesen generálják. Ezt a polgármester jelenlétében a tárgyaláson is kijelentettem.

Kovács Sándor, Csanádpalota polgármestere előbb elmondta: évekkel ezelőtt felszámolták a korábbi közkonyhát, és a közeljövőben nem is tervezik új építését.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A fiához megy Brazíliába

Információink szerint az egyik kereskedelmi televízió szervezésében hamarosan a fiához, Brazíliába… Tovább olvasom