Délmagyar logó

2019. 05. 19. vasárnap - Ivó, Milán Még több cikk.

Óvják a dolgozók egészségét a makói a Contitechnél - Galéria

A Continental makói üzemében sikeres dolgozói egészségprogram zajlik: többek között sport- és családi rendezvényeket szerveznek, egészséges menüt vezettek be az üzemi konyhán, és szűrővizsgálatokra is invitálják az alkalmazottakat.
A Continental makói üzemében sikeres dolgozói egészségprogram zajlik: többek között sport- és családi rendezvényeket szerveznek, egészséges menüt vezettek be az üzemi konyhán, és szűrővizsgálatokra is invitálják az alkalmazottakat. Eddig több mint négyszázan éltek a lehetőséggel.

 – Szerencsére mindent rendben talált a vizsgálat – mondta Veszeli Viktor, a makói Contitech egyik minőségellenőre, miután végzett az átfogó szűréssel. Az ellenőrzésen a vállalat egészségvédelmi programjának köszönhetően vett részt. Többek között vérnyomást, vércukorszintet, testsúlyt, testmagasságot és -térfogatot mértek nála a makói Egészségfejlesztési Iroda szakemberei.
 

Megnyugtatott a jó eredmény, kiderült, hogy valóban érdemes vigyáznom az egészségemre.

– mondta megkönnyebbülten.

Fontos számunkra a dolgozóink egészsége, ezért bővítettük ki idén év elején az ezt célzó programot.

– mondta Molnár András személyzeti igazgató. Ehhez az alkalmazottak közül bárki hozzájárulhatott az elképzeléseivel, és természetesen részt is vehet benne mindenki – sőt, ezt ösztönzik is a gyárban. Többek között családi és sportrendezvényeket szerveztek, az üzemi konyhán egészséges menüt állítottak össze, és fokozottan figyelnek az ergonómiára, azaz a munkakörülmények egészségessé tételére.
 
Óvják a dolgozók egészségét a makói Contitechnél. Fotó: Szabó Imre - GALÉRIA

Támogatják kollégáik sportolási lehetőségeit és munkavállalói asszisztencia szolgáltatást is indítanak. Ellenőrző vizsgálatokat tesznek elérhetővé az érdeklődőknek, emellett aki kéri, személyre szabott segítséget is kaphat egészségének megőrzéséhez. A dolgozók körében mindez egyre népszerűbb, a program bővítését is tervezik – mondta a személyzeti igazgató.

A program megszervezésében a vállalatot a négy éve működő Térségi Egészségfejlesztési Iroda segíti. Kallai Árpád, a helyi kórház főigazgatója azt mondta, számukra fontos az aktív korúak elérése, ezért is nyitottak az együttműködésre a nagy munkaadókkal. Ezzel nemcsak a dolgozó jár jól, de a cég is. Az októberben indult együttműködéssel kapcsolatban Kallai pozitív példaként említette, hogy emlőszűrésen is részt vehettek a nők, munkaidőben. Eddig több mint 400-an vettek részt a különböző ellenőrző vizsgálatokon.

Makón a Contitech úttörő szerepet vállalt a sikeres dolgozói egészségprogrammal. Reméljük, hogy más cégek is csatlakoznak az együttműködéshez.

– mondta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Japánban is sikert aratott a makói Ádám: a tehetséges cirkuszi akrobata 1,2 milliós díjat nyert

Japánban is sikert aratott a makói Ádám: a tehetséges cirkuszi akrobata 1,2 milliós díjat nyert
Japánban, egy nemzetközi cirkuszművészeti fesztiválon szerepelt nemrégiben sikerrel a lapunkban már bemutatott tehetséges, fiatal makói akrobata, Fehér Ádám partnerével, Kassai Benjáminnal. Tovább olvasom