Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Palotai komondort kaptak a dévai gyerekek

Korábban jegyárbevételükkel segítették a csanádpalotai színjátszók a dévai árvákat, most egy komondorkölyköt vittek a Szent Ferenc Alapítvány által gyámolított gyerekeknek. A palotaiak hamarosan vendégül látják a gyerekek egy részét, majd Szovátán is részt vesznek egy találkozón, ahol a Csongrád megyei falu papja ötezer palacsintát süt.
A csanádpalotai Kelemen László amatőr színtársulat tagjai Déván, a partiumi városban működő magyar árvaházban jártak múlt csütörtökön. A Böjte Csaba ferences szerzetes által vezetett Szent Ferenc Alapítvánnyal és a szervezethez kapcsolódó tucatnyi árvaházzal már több mint egy éve áll szoros kapcsolatban a palotai társulat – tudtuk meg a csapat vezetőjétől, Ádok Istvántól.

– Eddig ötször jártunk Csaba atyáéknál, májusban nagy sikerű színielőadást is tartottunk, és további meghívásokat is kaptunk. Ezeknek eleget téve társulatunk most egy fajtiszta komondor kiskutyát adományozott a dévai otthonnak, ahol csaknem kétszáz árvagyereknek szerez örömet a kutyus – mondta Ádok István, aki jelezte: ezzel még korántsem zárult le a kapcsolat a dévaiakkal, hiszen augusztus végén tizenhat, az otthonban élő gyermeket látnak majd vendégül Palotán.

Ezt egy jókora, négyezer fős találkozó követi szeptember másodikán Szovátán, ahova hivatalos az ő delegációjuk is. Itt vendégül látják az összes, Szent Ferenc Alapítvány gondozásában álló árvaház kis lakóját, a nevelőket, segítőket, adományozókat. A csanádpalotaiak azzal segítik az összejövetelt, hogy alapanyagot biztosítanak mintegy ötezer palacsintához, aminek kisütését falujuk plébánosa, a palacsintasütő rekordjairól is ismert Gyenes Csaba vállalja.

A Csongrád megyei falu egyébként már többször is támogatta a dévai székhelyű alapítványt: legutóbb a színtársulat előadásainak jegybevételét – összesen mintegy kilencvenezer forintot – juttatták el a civil szervezethez. A társulat tagsága egyébként mind kor, mind pedig foglalkozás tekintetében igen vegyes: van közöttük 18 és 60 éves is, juhász, tanár, alkalmi munkás próbálja a felnőtteknek és a gyermekeknek szóló darabokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem volt Shakira-sáv Kiszombornál

A kiszombori határátkelőhelyen nem tudtak arról, hogy a hétfő esti temesvári Shakira-koncertre várt… Tovább olvasom