Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 12°C Még több cikk.

Parázs vita a fürdőberuházásról a makói testületi ülésen

Makó - Parázs vitát szított Makó szerdai testületi ülésén a mintegy 3,5 milliárdosra tervezett fürdőberuházás vázlatterveinek bemutatása.
Az ellenzék a projekt kockázata miatt érvelt kisebb ívű koncepció mellett. Makovecz Imre, a terveket készítő Makona tervezőiroda vezetője jobboldali gondolatokkal érvelt a beruházás mellett. Mégis vita kerekedett, így a polgármester - önkormányzat-vezetőként 1994 óta először - megvonta a szót Endes Zsigmondtól, az ellenzék egyik képviselőjétől, mert úgy vélte: szónoklata lényegesen eltér a tárgyól. A koncepciót elfogadták, ezt követőn bombariadót rendeltek el – az ülés este 7-től folytatódik.

Délmagyarország / Délvilág hírek Keresse a témát a holnapi Délmagyarországban és Délvilágban is!

Olvasóink írták

 • 17. kisguci illés 2007. december 28. 19:50
  „Endes Úr a FIDESZ szégyene.”
 • 16. Még Bérletes 2007. december 26. 09:08
  „Most már tudom a választ!A névben kell keresni a végzetet(nomen est onem).Makó(vec)város leszünk.Aztán majd mondhatjuk hogy "Mögcsinátuk"Hurrrrá!”
 • 15. M@M 2007. december 23. 10:33
  „Kedves Bérletes!
  Ha belegondolsz,rajtunk kívül, akiknek nem fűződik anyagi érdeke a fürdő "bulihoz",senkit nem érdekel a fürdő TÉNYLEGES sorsa! Makovecet azért, mert százmilliókat kaszál a terveken, a többieket meg azért,mert csurran cseppen alapon nekik is jut valami. Ha lepotyog 10% a kutya sem veszi észre! De mindez 3,5 milliárdnál már komoly lóvé...........nem? Hát így kell megközelíteni!!! Mert miből lehet pár év alatt milliárdos vagyont összehozni, ha nem az ilyenekből? A közönséges gyalogkakukk miért nem kap vissza nem térítendő"KÖLCSÖNT"...............he? Miért van előre leosztva a kivitelezés..........? Csusszannak a millcsik zsebből zsebbe! Minket meg csak addig vesznek emberszámba, amig fizetünk! Utána Pusztulj!!!!! Kell a hely az oligarhák csatlósainak!”
 • 14. Még Bérletes 2007. december 23. 09:30
  „Láttam én is ezt a viharos közgyülést.A szemléletünk sajnos nagyon eltér.Makovec úr szerint a fürdő egy szakrális hely majdhogy nem egy templom.Szerintem pedig a mindennapos felüdülés helye.Én nem eltévedni és kerengeni akarok egy kacsalábon forgó fürdőnek hívott épületben.Nekem egy kis vízfelület kellene.az 50 m medence nem luxus...Máshol is elfogadott.A rengeteg kiszolgáló öltöző mellé nincs vízfelület.Főleg télen lesz gond nincs fedett medence csak 25m -es,ez azé elgondolkodtató...A csúszda mög aztán abszolult nem fér bele a fürdőkultúrába..Csak azt nem értem másutt mér van?
  Szóval lesz körömápolás mög vendéglő,sok pici vizecske..Nem lehetne egy másik tervezőt is megkérdezni egy terv erejéig? Esetleg a célszerűség gazdaságosság és a látogatók igényeinek alaposabb megismerése alapján egy másik fürdő tervet is megvizsgálni? De tudom ez már lefuttot ügy.
  Azé lehet hogy Makón már elég sok épület viseli Makovec úr keze nyomát,talán más tervező is akad ezen a szélességi körön.Ha nem akó indulhatunk a legtöbb tornyocskás Makovec város címé,csak győzzük pókhállózni..”
 • 13. M@M 2007. december 22. 17:38
  „Kedves SzaSa!
  Igen ........költői kérdés volt! Nem is vártam más választ, ez a józan ész ! A napok számában azért remélem tévedsz! Talán jut pár jó nap azon a tízen kívül, amit te jósolsz!”
 • 12. SzaSa 2007. december 22. 14:52
  „Kedves M@M!

  Mivel költői, de nem könnyű a kérdéssor, nem.
  Azt javaslom, ne ...szon szét az ideg így karácsonykor, a jövő évben is lesz min. 355 olyan nap amit tönkretehet a politika.

  Az utánakeresés működik. Ilyen országban élünk.”
 • 11. M@M 2007. december 22. 13:53
  „Kedves SzaSa!
  Nem vetek fel egy ügyet sem konkrétan! Sajnos ott tartunk, hogy félnivalója van az embernek, mert pik-pak utána lehet keresni,hogy honnan származik a hozzászólás........... Meg egyébként is...? Milyen témában vessek fel valamit? Lenne legalább tíz téma amit említeni lehetne! Politikai korrupció? Gazdasági korrupció? Városi mutyizás? Országos lopás? Autópálya építéssel kapcsolatos visszásságok? Rendőrségi balfaszságok? Hívatali packázások? Hatalommal való visszaélés? Esetleg ugyanez országos szinten? Ha az ember elkezdi firtatni szétb......a az ideg!! Vagy esetleg a nyugdijas választók "etetése" a szó szoros és átvitt értelmében? Melyik a legfontosabb? Tudsz válaszolni?”
 • 10. SzaSa 2007. december 22. 13:13
  „Kedves M@M!

  Ezeket nem lehet elégszer elmondani. Sőt szerintem, aki tud róluk, az azt hiszi, mindenki tud. Pedig ha leírná-elmondaná-megosztaná, kiderülne, hogy konkrétumokról alig tudnak az emberek.

  Vess fel egy ügyet. Az én memóriámban mindegyik ugyanolyan. Mocskos, szürke, egyszóval mutyi. No meg, az idő mindent megszépít, ugye! De mi ne hagyjuk!”
 • 9. M@M 2007. december 22. 12:48
  „Kedves SzaSa!
  Talán konkrét paramétereket nem említenék! De egy masszív gerincoszlopra mindenképp nagy szüksége lenne az összes politikusnak!!!!! Látod.....? Mindegy ,hogy jobb vagy bal........ A "tökös" Karsai is meg lett félemlítve! Hát még, ha félemlíteni sem kell???? Hanem önként dalolva "pusztít, gyujt és fosztogat", vagy csak egyszerűen csendben rombol, meg lop????? Van itt a közvetlen környezetünkben is egy-két "jó" példa az összefonódásra, mutyizásra, sógor-koma-jóbarát szisztémára!! Ugye nem kell neveket említenem? Ha belelapozol a saját memóriádba, biztosan találsz egy tucat példát 0,8 mp alatt!”
 • 8. flower 2007. december 21. 11:52
  „Sajnálom, holy ilyen képviselők ülnek ott ahol ülnek. Ne csodálkozzunk azon se, hogy az ország tönkre megy. Amíg ilyenek jutnak be listán az önkormányzatokba és a parlamentbe.”
 • 7. SzaSa 2007. december 21. 11:20
  „Ez így van, és minden probléma gyökere. Volt.

  Kedves M@M!
  Milyen paraméterekkel rendelkezne a (hátsóba) befutó?”
 • 6. M@M 2007. december 21. 08:16
  „Annak idején,mikor Martonosi Gyugyi először bekerült a parlamentbe,módszeresen elpusztította a makói Fideszt,nehogy egy potenciális ellenfél felbukkanjon, aki rá nézve veszélyt jelent! Sok rendes, okos ember hátatfordított akkor a helyi politikának. Búzás biztosan nagyon hálás ezért a lépésért Gyugyinak!Most meg csodálkoztok,hogy nincs aki a jobb oldalt normálisan képviselné? A vaksi országos vezetés meg csak a hátsóját tartja hátha bepróbálkozik valaki?”
 • 5. black 2007. december 20. 22:43
  „laca! Endest senki sem választotta meg, kompenzációs listáról került be.”
 • 4. triatlonos 2007. december 20. 16:24
  „Ezt én irtam, de ez a tudat egyre erősödik bennem”
 • 3. bledorn 2007. december 20. 09:20
  „Látva a helyi jobboldal megnyílvánulásait, Makovecz elszégyellte magát, hogy Ő is hozzájuk tartozik!
  Egy másik téma hozzászólásában írta valaki, teljesen egyet értek vele: amíg Makón ilyen "erőt" tud felmutatni a FIDESZ, Buzásnak egyszerűen nem lesz ellenfele polgármesterként! És azt hiszem, ezzel ő is tisztában van!”
 • 2. laca 2007. december 20. 09:02
  „Endes az ellenzék szégyen foltja, ezért maradok semleges, vak volt az a körzet aki megválasztotta képviselőnek”
 • 1. Lala 2007. december 19. 16:23
  „Itt legalább valamilyen tervetbemutattak Szegeden mindenféle terv nélkül eladták a fürdőt”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Tisza-hidat jövőre már építeni kell

Makó - Hónapokon belül el kell kezdeni az új Tisza-híd építését ahhoz, hogy 2010-re elkészülhessen az M43-as Makóig érő szakasza. Tovább olvasom