Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Párban dolgozó csalók Makón

Makó - Tucatnyinál is több, egyedül élő, idős makóitól lopott pénzt egy szervezett banda az utóbbi hónapokban. A csalók párban dolgoznak, és tutira mennek: csak nagyon idős, özvegy személyhez csöngetnek be. A makói nyugdíjasok félnek, bizalmatlanok.
Nem tudni pontosan, hogy hány makói nyugdíjast fosztott ki egy profi módszerekkel dolgozó banda az utóbbi hónapokban, a rendőrség több mint egy tucat – minden bizonnyal ugyanazokhoz az elkövetőkhöz köthető – ügyben vizsgálódik. A városszéli házában élő Fejes Sámuelné még a szerencsésebbek közé tartozik – csak tízezer forintját lovasították meg –, felnőtt unokájának jelenléte zavarta meg a svindlereket.

– Eszembe sem jutott, hogy tolvajok lehetnek, az azonban feltűnt, hogy parókát viselt, aki becsöngetett – idézte fel a nyolcvanéves asszony, akitől tízezer forintot loptak el.

Egy másik makói idős nő, aki neve elhallgatását kérte, már nem volt ilyen szerencsés. Tőle hetvenezer forintot loptak el. A módszer hasonló volt az előzőhöz, az elkövetők közül itt is ketten mutatták meg magukat.

– Az avart sepregettem az utcán, amikor az az ápolt nő kedvesen megszólított, azt mondta: a nyugdíjbiztosítótól jött, és adjak egy kis pénzt, hogy elintézhesse az emelést. Egy katonai csajkába rejtettem a pénzemet, aminek a helyét így kifigyelte. Amikor kivettem néhány bankót, csöngettek. Az ajtóban egy férfi állt, aki kérdezte: laknak-e románok a környéken. Mondtam: nem tudok róla, erre elköszönt. Mire visszatértem, a nő azzal fogadott: sajnos nem tud segíteni, és most már mennie is kell. Csak jóval később vettem észre, hogy eltűnt a spórolt pénzem, de nem is azt bánom, inkább az ott őrzött két aranyláncomat, amit még az anyukámtól örököltem... – csuklott el a hangja az egyedül élő, idős özvegyasszonynak.

Olvasóink írták

  • 2. Dodó 2007. december 13. 21:22
    „Aki a cigányt bármilyen ürüggyel beengedi, ne csodálkozzon.”
  • 1. Jikanv 2007. december 13. 12:24
    „Szemelyleirast kell roluk kozolni hogy masok tudjak hogy neznek ki. Balga egy ujsag ez. Hiaba a cikk ha csak felelmet kelt az idosekben de nem ad nekik semmi segitseget. inkabb Hallgattak volna mint kozolni egy ilyen felelmet kelto cikket.

    Na Amen ratok es gondolkozzatok el a balgasagotokon. (nem a Belgasagotokon)

    Bennem bizhattok en Doktor vagyok!!!!!!!!!1111”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hazatért a Makói triptichon

Makó - Aranyozott keretben felkerült a városháza dísztermének falára Szekeres István Makó történetét jelképező alkotása, a triptichon, azaz hármas kép. Tovább olvasom