Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Pénzadomány és verseskötet Makón

Háromszázezer forintot ad a képviselő-testület tegnapi döntése alapján Makó erdélyi testvérvárosának, Csíkszeredának, hogy ebből fedezze mintegy húsz-harmincmillió forint értékű egészségügyi felszerelés szállítását az ottani megyei kórháznak.
Háromszázezer forintot ad a képviselő-testület tegnapi döntése alapján Makó erdélyi testvérvárosának, Csíkszeredának, hogy ebből fedezze mintegy húsz-harmincmillió forint értékű egészségügyi felszerelés szállítását az ottani megyei kórháznak. Az orvosi műszereket a Honvédelmi Minisztérium egyik raktárának felszámolása után kapja meg egy alapítvány azzal a céllal, hogy vigye Erdélybe – a szállítási költséget azonban, mint Ráduly Róbert csíkszeredai polgármester segítséget kérő leveléből kiderült, már a szeredaiaknak kellett előteremteni.

A pénteki rendkívüli ülés másik döntése alapján József Attilának az itteni évek alatt kiadott verseskötetét, a Szépség koldusát hasonmáskiadásban minden idén született makói csecsemő szülei megkapják. A kötetet a város önkormányzata adta ki Tóth Ferenc nyugalmazott múzeumigazgató kezdeményezésére ezer példányban úgy, hogy az kereskedelmi forgalomba nem került. Az újszülöttek megajándékozásával azt szeretné elérni a város, hogy a gyerekeknek legyen valamilyen kézzel fogható emlékük Makó fogadott fiáról.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogytak a lakatok a szemetesekről

Az önkormányzat felszólítására lezárták a közös képviselők a szeméttároló konténereket a makói… Tovább olvasom