Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 11°C Még több cikk.

Pénzes Henrietta nem ismerte a gyilkosát

Nem ismerte támadóját Pénzes Henrietta – állította tegnap három tanú is a Csongrád Megyei Bíróságon. A büntetőper második napján meghallgatták a tavaly július 20-án felgyújtott 18 éves magyarcsanádi lány szüleit is.
Pénzes Sándorné és Pénzes Sándor. A szülők tegnap találkoztak a lányuk megölésével vádolt fiúval, de nem hiszik el, hogy a bűncselekményt egyedül követte el. Fotó: Segesvári Csaba
– Korábban nem láttuk a vádlottat, de most még inkább elképzelhetetlennek tartjuk, hogy ez az alacsony, vékony fiú egyedül képes volt a lányunkat megkötözni, megerőszakolni, és megölni – mondta tegnap a tárgyalóteremből kilépve az áldozat édesapja, Pénzes Sándor.
A férfit feleségével együtt tanúként hallgatták meg a lányuk meggyilkolása miatt indult büntetőper tárgyalásának második napján.

Pénzes Henrietta édesanyja azt mondta, számos kérdésre még mindig nem kaptak megnyugtató választ. Ráadásul azt sem értik, hogy a lány barátja, az ügyben hétfőn tanúként meghallgatott S. Norbert, miért bujkál előlük és a nyilvánosság elől. Elvárták volna, hogy az a férfi, aki állítólag szerette Henit, megkeresse őket és osztozzon fájdalmukban.

Mivel a szülők zárt tárgyaláson válaszoltak Joó Attila bíró, a vádat képviselő Lőrinczy György főügyész és a védő, Bene Zoltán szegedi ügyvéd kérdéseire, nem árulhatták el, hogy miről faggatták őket.

Kíváncsi nyomozó

A tárgyalás nyilvános részén részt vett a Pénzes Henrietta-ügy kiemelt főnyomozója, a december végén nyugdíjba vonult Keserű Géza alezredes is. A nyugdíjas rendőrtiszt nem akarta kommentálni a tárgyaláson elhangzottakat, mindössze annyit mondott, Kurai András beismerő vallomását fenntartásokkal fogadta.

Az utánuk következő három tanú meghallgatásáról azonban nem zárták ki a nyilvánosságot. Ők tavaly július 20-án mintegy másfél kilométerre dolgoztak attól a helytől, ahol Pénzes Henriettát megkötözték és felgyújtották. A lány tőlük kért segítséget. Az egymás után meghallgatott Gavallér Tiborné, Ludányi Mihály és Gavallér Tibor a bíró kérdéseire válaszolva részletesen elmondta, hogy mit beszéltek a felismerhetetlenségig összeégett lánnyal.

Rendőrségi vallomásaikat megismételve elmondták, Pénzes Henrietta rendkívül nagy fájdalmai ellenére tudatánál volt, megmondta a nevét, hogy hol lakik, hogy melyik iskolába jár. Arra, hogy mi történt vele, azt válaszolta, megerőszakolták és felgyújtották. Amikor megkérdezték, kik tették ezt vele, már azt mondta, cigány származású támadója egyedül volt, és nem ismerte. A lány a mentők megérkezéséig még azt is el tudta nekik mondani, hogy este Makón találkozott barátjával, a bűncselekmény helyszínére pedig egy robogóval vitték, az viszont már nem derült ki, hogy a robogó vezetője és támadója ugyanaz a férfi volt-e.

Folytatás áprilisban

Április 17-én és 19-én folytatódik a Pénzes Henrietta meggyilkolása miatt indult bűnügy tárgyalása. Bene Zoltán lapunk megkeresésére válaszolva azt mondta, írásban tesz bizonyítási indítványt újabb tanúk és szakértők meghallgatására.

A bíróság tanúként megidézte Pénzes Henrietta barátnőjét és azt a benzinkutast, akitől az emberöléssel és más bűncselekményekkel vádolt Kurai András benzint vett, de sem P. Tímea, sem L. István nem jelent meg.

A következő tanú dr. Molnár Attila rendőrorvos volt. Ő vizsgálta meg a 15 éves makói fiút, amikor július 20-án őrizetbe vették. Az orvos részletesen leírta, hogy milyen hámsérüléseket észlelt az akkor még csak gyanúsított Kurai András testén. Az egyébként nem túl nagy és nem túl mély sebek 24, esetleg 24-48 órán belül, karmolásoktól származhattak. A vádlott korábban azt mondta, ezeket a sérüléseket anyja okozta.

A nap végén zárt ajtók mögött még két igazságügyi szakértőt hallgatott meg a bíróság.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csák Zoltán lemondott

A Makó FC labdarúgócsapatánál mindössze három hétig tartott a közös munka Csák Zoltán szakmai… Tovább olvasom