Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Pénzes Sándor: Köszönjük a Heninek adott vért!

Egyre többen keresik fel a véradó állomásokat és adnak vért Pénzes Henriettának. Közben kimentette magát az a nő, akit tegnap a védelem javaslatára tanúként hallgattak volna meg a július 20-án felgyújtott lány ügyében nyomozó rendőrök.
Kollát Máté (elöl) tesvérével, Árpáddal együtt adott vért Heninek. Fotó: Karnok Csaba
– Köszönjük a Heninek adott vért! Nagyon köszönjük azoknak az ismerősöknek és ismeretleneknek, akik segítik kislányunk gyógykezelését – reagált Pénzes Sándor arra a hírre, hogy egyre többen keresik fel a véradó állomásokat és adnak vért lánya, a július 20-án felgyújtott és súlyos égési sérüléseket szenvedett, még mindig súlyos, életveszélyes állapotban lévő 18 éves magyarcsanádi Pénzes Henrietta számára. Pénzes Sándor hozzátette: már csütörtökön eldőlt, hogy lányát legközelebb hétfőn műtik.

Tegnap dél körül az Országos Vérellátó Szolgálat Szegedi Regionális Vérellátó Központjában alig másfél óra alatt öten adtak irányítottan, Pénzes Henriettának vért. A központ régióigazgatója, Szekeres Veronika ezzel kapcsolatban elmondta, hogy az irányított véradás nem túl gyakori.

Általában azok nevezik meg, hogy kinek adnak vért, akiknek családtagját műtik, és az operációhoz sok vért használnak fel. Szekeres Veronika adatvédelmi okokból nem árulhatta el, hogy a hét eleji felhívás óta hányan adtak vért Pénzes Henriettának. Így azt az információnkat sem erősítette meg, hogy szerdán Szegeden dolgozó magyarcsanádiak kifejezetten emiatt keresték fel a központot. A régióigazgató azt viszont elmondta, hogy még Békés és Bács-Kiskun megyéből is érkezett vér Pénzes Henriettának.

– Az emberek többségéhez hasonlóan én is folyamatosan figyelemmel kísérem, hogyan alakul Pénzes Henrietta sorsa. Öcsémmel rendszeres véradók vagyunk. Most Mátéval kértük, hogy a levett vért a lány gyógykezeléséhez használják fel – mondta tegnap a Pécsi utcai vérellátó központban a 24 éves Kollát Árpád.

A szegedi véradó állomáson Kávai Péter ad vért. Fotó: Karnok Csaba
A két szegedi fiatalemberhez hasonlóan az ugyancsak szegedi Kávai Árpád is úgy döntött, hogy vérét ezúttal Heni kapja. A 23 éves férfi azt mondta, reméli, minél előbb megtalálják és elítélik a tetteseket.
Pénzes Henriettának egyébként a korábbi hírekkel ellentétben egyáltalán nem ritka a vércsoportja, a magyarok 42 százalékának ugyanaz, mint neki, A-pozitív.

Tegnap elmaradt a makói Tó-csa kocsma egyik pultosának meghallgatása. A nőt tanúként idézték be, de kimentette magát. Az asszony a bűncselekmény napján dolgozott. A Pénzes Henrietta barátjának, S. Norbertnek alibit igazoló Sándor Béla azt mondta, aznap hajnalban, nyitás előtt érkeztek a Tó-csa kocsmához, ahol valószínűleg emlékeznek rájuk. A nő lapunknak azt mondta, nem emlékszik, hogy a két férfi ott járt, „de lehetséges".

A Pénzes Henrietta megtámadásával, megerőszakolásával és felgyújtásával gyanúsított 15 éves makói K. András nem tett újabb vallomást, múlt hét kedd óta hallgat. A rendőrség továbbra sem ad ki információkat az egész országot felkavaró ügy nyomozásának részleteiről, csak annyit lehet tudni, hogy a szörnyű bűncselekménynek továbbra is K. András az egyetlen gyanúsítottja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Klezmer után Adagio Makón

Továbbra is sikeres a Makói Muzsika: a zenei fesztivál keretében legutóbb a Budapest Klezmer Band… Tovább olvasom