Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Pénzesék nem hiszik, hogy a 15 éves gyanúsított a tettes

Nem fogunk belenyugodni abba, ha a vizsgálatot azzal zárják le, hogy a borzalmas bűncselekményt a pénteken gyanúsítottként letartóztatott 15 éves fiú követte el – mondták lapunknak Pénzes Henrietta szülei.
– Heni nem ezt érdemelte – mondta az édesanya, Pénzes Sándorné lapunknak tegnap este, miután az édesapával együtt hazatért Budapestről, a Szent István Kórházból, ahol a tizennyolc esztendős lány életéért küzdenek az orvosok. Henrietta állapota továbbra is válságos, életveszélyben van. A szülők elmondták, hogy a lányuk hallja őket, de nem tud beszélni, őket is csak egy-egy percre engedték be hozzá. Ha nem lépnek fel komplikációk, megoperálják Henriettát.

A szülők máig nem tudták összerakni a mozaikkockákat, vagyis hogy pontosan hol és kivel töltötte lányuk az időt addig, amíg a királyhegyesi út mentén rátaláltak. Mindössze annyit tudnak, hogy Henrietta szerda este a fél nyolcas busszal, barátnőjével együtt utazott be Makóra. A többit már ők is csak a rendőröktől hallották. Megerősítették, amit egy napja a nagymama mondott nekünk: ha el is ment olykor otthonról szórakozni, csak Makóra buszozott be. Mindössze egyszer fordult elő eddig, hogy az éjszakát nem otthon töltötte. Barátját, Norbit – a rendőrség által S. N.-ként megjelölt személyt – a szerk. –, akivel tudomásuk szerint hajnal négyig együtt töltötte az időt, eddig még nem látták. Úgy volt, hogy a fiú a hét végén látogat el hozzájuk Magyarcsanádra.

Ugyancsak a rendőröktől hallották, hogy Henriettát állítólag motorral vitték arra az erdős területre, ahol a drámai órákat később átélte. Pénzesék nem hiszik el, hogy a tettes az a tizenöt éves fiatal lenne, akit tegnap gyanúsítottként letartóztattak. Úgy gondolják, ő egyedül ezt nem követhette el. – Ha a vizsgálatot azzal zárják le, hogy ő csinálta, nem fogunk belenyugodni – hangsúlyozták a szülők.

Pénzes Sándorné nem kívánja senkinek azt, amin ők átmentek. Néha úgy érzi, már a józan eszüket is elvesztették a fájdalomtól. Azt reméli, megkapják méltó büntetésüket azok, akik ezt a szörnyűséget elkövették. Most azonban nem szeretne mást, csak egy kis nyugalmat: szeretnék visszakapni a régi életüket, és mindenekelőtt Henit. Ma újra utaznak hozzá Budapestre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Borzalom Makón: felgyújtották Henit

Makó határában, egy erdős-nádas területen találtak rá tegnap az összeégett Henriettára. Egyelőre nem… Tovább olvasom