Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 12°C Még több cikk.

Perdöntő bizonyítékok Heni felgyújtására

A rendőrségnek megdönthetetlennek látszó bizonyítékai vannak K. András bűnösségéről, a nyomozók szerint ő követte el a Pénzes Henrietta elleni szörnyű bűncselekményt. A 15 éves makói fiú anyja sokkot kapott, amikor meghallotta, hogy szinte minden a fia ellen szól, de még reménykedik, hátha kiderül, hogy tévedés történt, és a fiú is áldozat.
Ennél a kútnál töltetett benzint műanyag flakonba Muki. Fotó: Segesvári Csaba
Információink szerint szerdán ismét megpróbálják kihallgatni a nyomozók a 18 éves magyarcsanádi Pénzes Henrietta megölésével gyanúsított, és a szörnyű bűncselekmény másnapján, július 21-én letartóztatott K. Andrást. A környezetében Mukiként emlegetett 15 éves makói fiú gyanúsítottként csak egyszer tett vallomást. Akkor annyit elismert, hogy járt a helyszín közelében, ahová a lány barátja, S. Norbert vitte, de azt tagadta, hogy köze lenne a Pénzes Henrietta elleni bűncselekményhez.

K. András hiába kezdte eddigi egyetlen gyanúsítotti vallomását úgy, hogy „akkor most elmondom a teljes igazságot", a rendőrség adatai szerint sok mindenben hazudott. Többek között július 20-án reggel hét órakor nem ment érte S. Norbert egy piros színű motorral, és nem vitte a bűncselekmény közelébe, hanem ő ment oda azzal a robogóval, amiről azt állította, hogy csak nyolc órakor hozta el az egyik rokonától. A jármű nyomait rögzítették a helyszínen, sőt a technikusok K. motorjáról „lepattant" zománcdarabokat is összegyűjtöttek. Azt már korábban megírtuk, hogy a fiú cipőjének nyomait is megtalálták.

K. András akkor sem mondott igazat, amikor azt állította, hogy a robogót nyolc órakor hozta el, ugyanis háromnegyed nyolc körül már azzal ment a Honvéd városrész szélén lévő benzinkútra. Nem a motorba tankolt, hanem a benzinkutas segítségével, szabálytalanul, egy másfél literes műanyag üdítős palackba vett a kút számítógépének adata szerint 1,62 liter benzint.

Muki anyja még reménykedik

K. András édesanyját sokkolták azok a hírek, amelyek szerint fia bűnösségét számtalan közvetlen bizonyíték támasztja alá. A két gyermekét egyedül nevelő asszony zokogva mondta, még mindig nem hiszi, hogy fia képes volt kirabolni, megerőszakolni, felgyújtani egy nővérével majdnem egykorú lányt. Reméli kiderül, tévedés történt, és Muki is áldozat. 
A közvélemény jelentős része, sőt Pénzes Henrietta szülei és K. András édesanyja és lánytestvére sem hitte el, hogy K. András egyedül követte el a szörnyű bűncselekményt. Mindenki azt találgatta, Muki hogyan vitte ki a nála legalább 40 centivel magasabb és ugyanannyi kilóval nehezebb lányt a Makótól mintegy 7-8 kilométerre lévő helyszínre, illetve mi történt, miután elváltak Heni barátjától.

Úgy tudjuk, K. András rávette Henit, hogy látogassák meg a horgászó S. Norbit. A lány fején talált sérülésnyomok arra utalnak, hogy a már említett fás, bokros területen leütötték. Pénzes Sándor és felesége úgy tudja, lányukat megerőszakolták, de ezt szakértői vélemény még nem erősítette meg. Pénzesné azt mondta, lányának szép, hosszú körmei voltak, ha megtámadták, és eszméleténél volt, védekezhetett. Muki testén, mellkasán találtak karmolásnyomokat, de erről anyja azt állította, azokat egy veszekedés hevében ő okozta.

A rendőrség feltételezése szerint K. András Heni megkötözése és esetleges megerőszakolása után kerékpárral visszament Makóra, anyja ellenkezése ellenére elhozta a robogót, elment benzinért, és visszament arra a helyre, ahol megkötözött áldozatát hagyta. Lelocsolta a lány haját, arcát, pulóverét, majd meggyújtotta, utána hazament. A technikusok a motoron rögzítették Henrietta szagmintáját is, ami Mukiról került oda.

Pénzes Henrietta a neki segítőknek azt mondta, egy fiatal, vékony cigányfiú támadta meg, rabolta ki, erőszakolta meg és gyújtotta fel...


Az előzmények

Mint azt korábban megírtuk, július 20-án Makótól 7-8 kilométerre, a királyhegyesi úton, fás, bokros területen megtámadták, megkötözték, megerőszakolták, kirabolták, benzinnel lelocsolták, meggyújtották, majd sorsára hagyták Pénzes Henriettát. A lány testének 60-70 százaléka megégett, válságos állapotban szállították a kórházba, ahol három héttel később meghalt. A rendőrség még aznap kihallgatta S. Norbertet. A 27 éves férfi elmondta, hajnali négy óráig együtt voltak, utána elváltak egymástól, ő horgászni ment Sándor Bélával, Henit Mukira bízta, megkérte, hogy kísérje el a lányt a buszmegállóig. A 15 éves fiú ellen számos bizonyítékot találtak. A rendőrök már a nyomozás első óráiban kijelentették, K.-nak köze lehet a közvéleményt felkavaró bűncselekményhez. Még aznap őrizetbe vették, és letartóztatták. Rendőrségi adatok szerint a fiú korábban részt vett több erőszakos bűncselekményben, köztük egy idős asszony elleni rablótámadásban, de eddig életkora miatt mindig megúszta. Őrizetbe vételekor egy lopott telefon SIM-kártyáját találták meg a zsebében. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

José Hidasi szívesen tért haza Makóra

Az Amazonas őserdőjének kutatója szívében ma is makóinak érzi magát: a nyolcvanegy esztendős Hidasi… Tovább olvasom