Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Pitvaros: Dégi és Dénes párbaja

Sorozatunkban a Csongrád megyei kistelepüléseken igyekszünk felmérni a politikai erőviszonyokat az önkormányzati választások előtt. Ki lesz a falu vezetője? – latolgatjuk helyi politikusok segítségével, ezúttal Pitvaroson.
Pitvaros független polgármestere, Dégi György a rendszerváltás óta megszakítás nélkül vezeti a falut. Októberben újra megméretteti magát. „Nem azért végeztem egyetemet, hogy az ott szerzett tudást ne hasznosítsam a falu érdekében" – mondja. Eddigi munkáját úgy értékeli: szégyenkeznivalója nincs, amit eltervezett, megígért, azt sikerült megvalósítania. Mit szeretne még elérni, ha a választók ismét kitüntetik a bizalmukkal? Mint fogalmaz, összesen negyvenegy kidolgozott projekt megvalósítása adna további feladatot neki. Ezek közül a legfontosabb talán a gyógyszállóra vonatkozó elképzelés, amelyhez befektető is jelentkezett már. A polgármester reményei szerint mindez munkahelyekkel is gazdagítaná Pitvarost. Emellett Dégi György nyolc környező településsel összefogva megoldaná a szennyvízproblémát, bevezettetné a szélessávú internetet, a Kossuth és a Mezőhegyesi utca kereszteződését pedig körforgalmi csomópont építtetésével szeretné biztonságosabbá tenni.

Már most biztos, hogy Dégi Györgynek legalább egy kihívója lesz: Dénes László önkormányzati képviselő, aki független jelöltként, de az MSZP támogatásával igyekszik megszerezni a tisztséget – korábban egyébként nem indult a polgármesteri székért. Mint mondja, tizenkét éve testületi tag, a szociális bizottság elnöke, ezért tisztában van azzal, miként működik az önkormányzat. Pitvaroson született, tanulmányai és a katonaság idejét leszámítva mindig is itt élt. Azt akarja, hogy az intézmények továbbra is színvonalasan működjenek, az iskola diákjai például továbbra is kitűnő eredményekkel tanuljanak tovább – ugyanakkor a művelődési házat szeretné élettel, programokkal megtölteni, a fiataloknak sportolási lehetőséget teremtene, az idősek otthonát pedig fejlesztené, igyekezne a jelenleginél is jobb ellátást biztosítani az időseknek. Utakat, járdákat is építtetne. – Azt szeretném, hogy jó legyen Pitvaroson élni – foglalta össze céljait a civilben művezetőként, az algyői kőolajtelepen dolgozó Dénes László.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A zombori Bottyán Imre centenáriuma

Széles rokonsága mellett a falu polgármestere, Szegvári Ernőné is köszöntötte századik… Tovább olvasom