Délmagyar logó

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -2°C | 12°C Még több cikk.

Plakátügy Makón: Ki kit ragasztott le?

Elmarasztalta a helyi választási bizottság az MSZP makói szervezetét néhány Fidesz-plakát leragasztása miatt, a párt azonban fellebbez a döntés ellen. Ott a Fidesz is leragasztotta az ő plakátjaikat, ők csak az eredeti helyzetet állították vissza – mondja a városi szervezet elnöke, Molnár László. A Fidelitas önbíráskodást emleget, a szocialisták ezt furcsállják.
A makói választási bizottság azért marasztalta el a szocialistákat és szólította fel őket a további jogsértéstől való tartózkodásra, mert egy hirdetőoszlopon saját plakátjukkal leragasztották a Fidesz egyik hirdetményét, ez pedig sérti az esélyegyenlőség elvét. A panaszt a Fidelitas makói szervezetének elnöke, Weszely Tamás terjesztette be, aki a történteket fotóval is illusztrálta.

Molnár László, az MSZP makói elnöke és kampányfőnöke lapunk érdeklődésére elmondta: a döntés ellen fellebbeznek, mert úgy érzik, a bizottság nem derítette fel teljes körültekintéssel az eset körülményeit. Az történt ugyanis, hogy pártjuk aktivistái valóban leragasztották a Fidesz plakátját – de azért, mert azon a helyen eredetileg MSZP-plakát volt, amit a Fidesz ragasztott le. Ők tehát tulajdonképpen csak az eredeti állapotot állították helyre.

A Fidelitas makói szervezetének közleménye ezt nem vitatja, ugyanakkor álláspontjuk szerint a felülragasztással a szocialisták a törvényes jogorvoslati út helyett önbíráskodást követtek el, azaz maguk vettek elégtételt ellenfelükön. Arra kérik őket, tartsák be a jogszabályokat a kampány hátralevő részében. Molnár László ezt viszont különös felszólításnak tarja, hiszen a Fidesz is szabályt szegett, amikor elsőként leragasztotta az ő plakátjukat – ám hozzáteszi: bár szerinte ez nem önbíráskodás, ha valakit megsértettek a plakát visszaragasztásával, elnézést kérnek tőle.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eltűntek a csontok az eladott kriptából

Kártérítési perre készül egy budapesti család, mert a makói római katolikus temetőben lévő… Tovább olvasom