Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Plató alatt lapuló irakiak és hamis iratok Nagylaknál

Nagylak - Péntek este nem sokkal fél hat után a nagylaki határátkelőhelyen megbújt személyeket fedeztek fel a magyar-román közös ellenőrzés végrehajtása során az útlevélkezelők.
Péntek este nem sokkal fél hat után belépésre jelentkezett egy holland állampolgár által vezetett német forgalmi rendszámú tehergépjármű. Az útlevélkezelők az eddigi szokásnak megfelelően végezték a kamion ellenőrzését, amikor a kutatás végrehajtása során, a pótkocsi alsó padozatából mobiltelefon billentyűzet hangjai hallatszódtak. Erre felfigyelve a határrendészek tüzetes ellenőrzés alá vették a tehergépjárművet, és megállapították, hogy a pótkocsi alsó padozata nem szabályosan - azaz a gyári kivitelezéssel ellentétben - illeszkedik, feltételezhetően azt valamilyen okból kifolyólag újracsavarozták, illetve az alvázban friss hegesztés nyomai láthatóak. A határrendészek megbontották a gyanús helyet, ahol öt férfit találtak az alsó vázszerkezetben elrejtőzve.

Határ a plató alatt. Nem voltak láthatatlanok. Fotó: Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság
Határsértők a plató alatt - nem maradtak láthatatlanok.
Fotó: Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

A megbújt személyeket előállították, kiderült, hogy iraki állampolgárok, és Németországba szerettek volna eljutni. Ügyükben a román határőrizeti szervek járnak el.

Szintén pénteken, 15.30 órakor a magyar-román közös határforgalom ellenőrzés során egy belépésre jelentkező moldáv állampolgárnál hamis román vezetői engedélyt fedtek fel a nagylaki határrendészek. A hamis okmányról megállapítható volt, hogy nem tartalmazza azokat a biztonság-technikai jellegzetességeket, amit az eredeti román személyi igazolvány, azt számítás-technikai eszközök segítségével utánozták le.

Csoportkép leleplezés után. Fotó: Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság
Csoportkép leleplezés után.
Fotó: Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Az esemény felfedését követően a személy visszairányításra került Románia területére. Vele szemben a büntetőeljárást „közokirat-hamisítás" bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt a román határőrizeti szerv folytatja le.

Olvasóink írták

  • 1. jo bacsi 2008. április 13. 08:43
    „hat ilyen a hulye arab. de meg jo hogy elfogtak oket mert a muzlim az csak egy gyilkos parazita az civilizalt vilagban.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bálint Tamás kapta a Makói Medáliákat

Makó - József Attila városában, a költészet ünnepén idén egy székelyudvarhelyi első kötetes költőt… Tovább olvasom