Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Pusztaszilsor Apátfalván

Apátfalva - Amit lehet, saját erejéből tesz az apátfalvi önkormányzat a 43-as főút mellett élők egészségének védelmében: száz pusztaszilcsemetét ültettek a napokban a főút mellé.
Még legalább két éven át kell tűrniük az apátfalviaknak, hogy házaiktól pár méternyire naponta több ezer kamionszerelvény száguld el – ezért úgy döntöttek, amit lehet, megtesznek az élhetőbb környezet kialakítása érdekében. Varga Péter polgármester elmondta: a napokban száz facsemetét telepítettek a község kritikus útszakaszai mellé.

– Elképesztő por-, zaj- és rezgésterhelést kénytelenek elviselni a 43-as főút Apátfalvát átszelő szakaszán élők, ezért úgy gondoltuk, hogy a leggyorsabban növő és legnagyobb lombkoronát eresztő fafajtával próbáljuk könnyebbé tenni az itt lakók életét. Egyeztettünk az egyik szentesi faiskolával, és kiderült: a pusztaszil az a fafajta, ami az igényeinknek legjobban megfelel. A polgármester, aki elmondta: ettől kezdve minden esztendőben 5-600 ezer forint értékben ültetnek fákat a falu közterületein.

Az új fasor környékén lakók reménykednek: egy-két éven belül már számottevő lombtakaró fogja fel a kamionok által felvert port. A szilfák mellett az önkormányzat gyümölcsfák telepítését is tervezi a belső utcákban. Megtudtuk: ennek hagyománya van Apátfalván: néhány évtizede már több száz szilvafát telepítettek, ám a zömük elpusztult.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rácsokon túl a remény rabjai

Nagyarcsanád - Hogyan alakult a sorsa a magyarcsanádi Gán fivéreknek? Milyen az élete annak az apának és fiának, akiről 6 év után derült ki, hogy nem követett el semmit? Tovább olvasom