Délmagyar logó

2019. 05. 22. szerda - Júlia, Rita Még több cikk.

Rajong értünk a hongkongi Ingrid

Makó - Ha volna hozzá elég pénze, venne egy házat Magyarországon, és itt töltené a szabadságát – mondja a hongkongi Ingrid Cheuk. 10 éve Makón volt cserediák, most visszatért egy látogatásra.
Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.

Nyelvünket olyan jól megtanulta, hogy magyarul nyilatkozott lapunknak a hongkongi Ingrid Cheuk, aki 10 évvel ezelőtt hónapokon át volt cserediák Makón. A fiatal hölgyet egy alapítványi csereprogramban látta vendégül a Dánfi család, és a most Návay Lajos nevét viselő kereskedelmi szakközépiskola diákja volt. Amikor a napokban egy évtized után a vendéglátó családfő, Dánfi Károly és angoltanára, Diós Ildikó társaságában ellátogatott az intézménybe, ámulva fedezte fel, mennyivel szebb és modernebb lett a Keri.

Ingrid, aki Makó előtt Kaposváron is volt cserediák, az itteni évek alatt valósággal beleszeretett Magyarországba. Rajong a magyar konyháért, a süteményekért – a zserbó a kedvence. Azt mondja, a magyarok sokkal barátságosabbak és kedvesebbek, mint a hongkongiak, és itt aludni is könnyebb, mint otthon, mert a városállamban éjszaka sincs csönd és sötét. Ha volna hozzá elég pénze, venne egy házat Magyarországon, és itt töltené a szabadságát. Egyébként hazatérése után egy ideig még tanult, majd tanított, és egy könyvtárban dolgozott. Most rendőr.

Ingrid Cheuk most felidézte a 10 évvel ezelőtti Magyarországi emlékeit. A szerző felvétele
Ingrid Cheuk most felidézte a 10 évvel ezelőtti Magyarországi emlékeit.
A szerző felvétele

A vendéglátói által érdeklődőnek és családszeretőnek jellemzett hongkongi diák magyar nyelvtudásának mindössze egyszer vette eddig hasznát: idegenvezetője volt egy magyar üzletembernek, aki Kína felé átutazóban volt náluk. Gyakorolnia így nem igazán van kivel a nyelvet, de bízik benne, hogy a következő makói látogatásig már nem kell 10 évet várnia.

Olvasóink írták

  • 1. 80sFan 2013. október 03. 17:35
    „Remélem sikerül neki, amit szeretne.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szalámit rabolt a szegedi férfi a makói Tescóban

Tíz percen belül elfogták a makói rendőrök azt a férfit, aki az egyik helyi áruházban rabolt. Tovább olvasom