Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Rejtélyek a makói Akropolisz körül

A szomszédok is csak találgatják, hogy mi történik az Akropolisz diszkó üresen álló épületének falai között. A múlt héten például tizennyolc szerb határsértőt fogtak ott el a határ- és rendőrök. Az a hír járja, hogy aki a városban meg akarja húzni magát, ide bújik el. Az épületnek egy bank a tulajdonosa.
Évekkel ezelőtt írtunk róla: üresen áll Makó egykor megyeszerte híres-neves diszkójának épülete. A Mikes Kelemen utca és a Lonovics sugárút kereszteződésénél lévő házon azóta semmi sem változott. Az Akropolisz épületében csaknem egy évtizede tartották az utolsó partit, az ingatlan falain, nyílászáróin azóta az enyészet jelei mutatkoznak, és városszerte egymásnak ellentmondó hírek szállingóznak arról, valójában kinek a tulajdonában is áll. A minden kétséget kizáró igazságot a környéken lakóktól sajnos nem tudtuk meg, a legbiztosabb hír az, hogy banki tulajdonban van.

Egyesek szerint több család lakja a házat, a legtöbben viszont csak egy személyt láttak az utóbbi időben az egykori szórakozóhely helyiségeiben. Otthon éppen senkit nem találtunk, a nagykapun még kilincs sincs, nem tűnik valószínűnek, hogy ezen az oldalon naponta ki- és bejárna valaki.
Legutóbb a múlt héten került a figyelem középpontjába az egykori diszkó: a határőrség és a szegedi kommandósok ugyanis bujkáló határsértőket fogtak el a falak között. Összesen tizennyolc szerb állampolgárt bújtattak itt a csempészek, a kommandósok hároméves kisgyerekkel is találkoztak. A csapat Nyugat-Európába akart továbbmenni, csak néhány napot vagy órát töltött volna itt.

– Az épület egyik külső szárnyában biztosan lakik egy fiatalember, láttam – osztotta meg velünk tapasztalatát D. Nagy Jánosné. A görög betűs felirattal éppen szemközti házban lakó 94 éves néni szerint ezzel együtt békés a környék, sőt úgy véli, kicsit túlságosan is. Nincsenek rossz emlékei a diszkóval kapcsolatban. Véleményét osztja szomszédasszonya, Jenei Istvánné is.

– Legalább akkor történt itt valami. Sosem volt bajunk az itt szórakozókkal, és minket sem zavart a zene. Mindössze egyszer történt baj: egy fiatal, valószínűleg részegen, betörte az összes ablakomat. Sosem derült ki, miért tette. Ezt leszámítva egyetlen rossz élményem sem volt – tette hozzá a szintén nyugdíjas asszony. Annyit mindketten elárultak: néhány esztendővel ezelőtt történt, hogy a frontra néző jókora üvegablakokat téglával befalazták.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két makói lány a Szín 5-ös játékból

Szín 5-ös játékunknak két makói nyertese is van: Molnár Petra és Horváth Nóra, akik Németh Ildikó… Tovább olvasom