Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Rettegés a makói Aradi utcában

Makó - Visszaköltözött a rettegés Makón az Aradi utca 36. szám alatti családi házba: ez volt az, amelyikbe majdnem pontosan négy évvel ezelőtt belerohant egy kamion. Az azóta is itt lakó Vajda Ilona és családja fél, mert az út az otthonuk előtt ismét tönkrement. A közútkezelő kht. azt ígérte: mára kijavítja a hibát.
– Igazán nyugodtan eddig sem aludtunk, hiszen a kamionok itt dübörögnek el mellettünk félelmetes sebességgel, az út pedig épp a mi házunk előtt, a páratlan oldalon ment úgy tönkre, hogy egy tíz-húsz méteres szakaszon tiszta kátyú. Az elhaladó monstrumok rázkódásától az egész épület remeg. Pár napja már a nappaliban alszunk, mert észrevettük, a gödrök akkorák, hogy abban könnyen megdobódhat egy teherautó kereke – és ha ez megtörténik, félő, hogy a ház falának rohan. Ezt egyszer már átéltük, és még egyszer nem szeretnénk – panaszolta lapunknak Vajda Ilona, aki egy makói élelmiszerbolt vezetőjeként dolgozik.

Az előző eset, amiről a fiatalasszony beszélt, majdnem pontosan négy esztendeje, ugyancsak október végén történt az Aradi és a Nyizsnyai utca kereszteződésének közelében. A család otthonába akkor egy török kamion hajtott be éjfél után nem sokkal. A hatalmas jármű kereke akkor is félrekapott, de nem egy mély kátyúban, hanem az akkor még épülőfélben lévő járdasziget nagyjából félméteres gödrében. A kamion kidöntötte a kerítést, majd a ház utcára néző falát is. Ebben a szobában, de szerencsére nem az utcai fal mellett aludt a szülők akkor hároméves kislánya, Annamária, aki szerencsésen megúszta a félelmetes erejű ütközést néhány kisebb sérüléssel a lábán, amit az összetört üveg szilánkjai okoztak. Az édesapa, a szobafestő-mázoló Vidéki József másnap rettegve kérdezte tőlünk: meg kell halnia valakinek azért, hogy tegyenek valamit az illetékesek? A járdasziget nem sokkal később megépült, a házat felújították, kerítését megerősítették, mostanra viszont úgy tönkrement az út előttük, hogy újra rettegnek, és megint ugyanezt kérdezik.

A főút gazdája, a Csongrád Megyei Közútkezelő Kht. azt ígérte: kijavítják az úthibát. A makói kirendeltséget vezető Mátó János lapunknak elmondta, ők is észrevették a gödör veszélyes kimélyülését, ezért úgynevezett téli kátyúzó anyaggal már fel is töltötték – ez azonban kevéssé tartós, így csak átmeneti megoldást jelent. A véglegeset, vagyis az aszfalttal való feltöltést mára tervezik. Kérdésünkre, hogy ezen az útszakaszon miért rossz mindig az úttest, miért teszik tönkre a kamionok, a szakember azt mondta: minden bizonnyal azért, mert rossz a talaj alatta. Ezt azonban csak talajcserével lehetne megoldani, ami nagyon sokba kerülne, és nincs rá pénz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megmenekülhet a makói vasútvonal

Makó - Elképzelhető, hogy megmenekül a bezárásra ítélt Újszeged–Mezőhegyes vasútvonal, mert a… Tovább olvasom