Délmagyar logó

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 6°C | 13°C Még több cikk.

Romákat is segít a makói szolgálat

Makó - Évek óta működik Makón az ingyenes antidiszkriminációs szolgálat. Báron Zsuzsanna ügyvéd arról számolt be lapunknak, hogy szerencsére kevés diszkriminációs ügy van a városban. Így elsősorban jogi tanácsadással és a hivatalos iratok elkészítésében segít a jogban járatlanoknak – nem csupán romáknak.
Az Igazságügyi Hivatal által működtetett roma antidiszkriminációs szolgálat képviseletében Báron Zsuzsanna makói ügyvéd évek óta segít a rászorulóknak eligazodni a jog útvesztőiben, ingyenes jogi tanácsadással. Ügyfeleinek különböző beadványok, pályázatok, kérelmek és más hivatalos dokumentumok elkészítésével segít, az érintett ügyfél ingyenes jogi képviselete azonban nem tartozik a feladatkörébe. Lapunknak elmondta: elsősorban diszkriminációs ügyekkel foglalkozik, de bárkinek szívesen segít, akinek jogi problémája akad.

Diszkriminációról akkor beszélünk, ha a valakit származása miatt valamilyen hátrányos megkülönböztetés ér. Bár az emberek bizalmatlanok a kisebbségek tagjaival szemben, Báron Zsuzsanna tapasztalatai szerint Makón kevés ilyen probléma van. Az viszont előfordul – mondta –, hogy az eladó vagy a biztonsági őr a boltban jobban figyeli a roma vásárlókat, vagy hogy egyes szórakozóhelyre nem engedik be a roma fiatalokat. Akik hozzá fordulnak, azoknak általában nincs pénzük arra, hogy ügyvédet fogadjanak, így sokszor ő az egyetlen jogi segítségük.


Az iroda

Báron Zsuzsanna a Széchenyi tér 7. első emeleti ügyvédi irodájában fogadja a sérelmet szenvedetteket előzetes egyeztetés alapján – telefonszáma: 62/510-578. A viszonylag alacsony érdeklődés egyik oka az lehet, hogy sokan azt sem tudják, hova forduljanak, ha valamilyen sérelem éri őket. Mások szégyellik a problémájukat. Az ügyvéd elárulta: tervezi, hogy felveszi a kapcsolatot a helyi cigány kisebbségi önkormányzattal. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Apró György kálváriája egy ötcentis csavar miatt

Kiszombor, Makó, Szeged - Nem érti a kiszombori Apró György, miért nem látták el a minap a makói… Tovább olvasom