Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Rózsika néni dolgozott az első Hagymaházért

Ma tölti be életének századik esztendejét a makói Rozsnyai Mihályné, akit nyolc déd- és hat ükunokája is vidám hangulatú asszonyként ismer. Rózsika néni 1936-ban elismerő levelet kapott a Hagymaház építéséért.
Rozsnyainét ükunokái is virággal köszöntötték Fotó: Tésik Attila
Valóságos virágözönnel árasztották el tegnap a Batthyány utcai öregek otthonában élő, századik születésnapját ünneplő Rozsnyai Mihálynét. Népes családja, az idősek közössége, sőt a város és a megye vezetői is ellátogattak a jeles eseményre. Megtudtuk: Rózsika néni éppen ma száz éve született, és mozgalmas idők állnak mögötte.

Fejes Istvánné, a néni kedvenc unokamenye lapunknak elmondta: Rózsika néni szülei földmérők voltak, majd ő és a férje is a mezőgazdaságban dolgozott, az ura 1949-ben halt meg. Mindmáig igen büszke ezüstoklevelére, amit az 1936-ban elkészült makói Hagymaházért végzett munkájáért kapott a várostól. Ő és férje is részt vett a kultúrpalota építésében.

– Sokat nélkülöztek, de mi mindig is vidám hangulatú és energikus asszonynak ismertük. Még ma is igen mozgékony. Nagyon szeretjük, én naponta látogatom. Az egészségi állapota is jó, csak múlt év végén kellett beköltöznie az intézménybe, addig otthon is el tudta látni magát. Semmiféle betegségben nem szenvedett, egyedül néhány évvel ezelőtt kapott el egy tüdőgyulladást, most sem kell egyetlen szem gyógyszert beszednie, csak vitaminokat kap – mondta büszkén Fejesné, aki hozzátette: a néni nemrég megkérdezte tőle, hogy mikor mennek már ki a földre fokhagymázni.

Rozsnyainét ükunokái is virággal köszöntötték, bár mind a hatan nem tudtak eljönni, sem nyolc dédunokája.

A család legkisebb tagjának Rózsika néni különösen megörült, megszorongatta és megpuszilgatta az alig egyéves csöppséget. Szeretettel veszik körül őt a gondozók is, kedves szavakkal köszöntötte fel Kelemen Lajosné, az intézményvezető.

Az ünnep alkalmából nagy virágcsokorral és ajándékkosárral érkezett a város nevében Buzás Péter polgármester, és Marosvári Attila, a megyei közgyűlés alelnöke mondott köszöntőbeszédet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csatornatöltést vágtak át

Önkényesen átvágták csanádpalotai gazdák a Tisza–Maros szögi Vízgazdálkodási Társulat egyik… Tovább olvasom