Délmagyar logó

2019. 02. 16. szombat - Julianna, Lilla -2°C | 11°C Még több cikk.

S. Norbertet nem érdekli az életéért küzdő barátnője

S. Norbertet, a 12 napja válságos állapotban lévő Pénzes Henrietta barátját nem érdekli, hogy van a lány, túléli-e súlyos égési sérüléseit, amiket azután okoztak neki, hogy állítólag elköszöntek egymástól. A héten megkezdik Heni ébresztését. Az orvosok szerint sok idő is eltelhet, mire a lányt kihallgathatják a rendőrök.
Ennek az iskolának a diákja a gyanúsított K. András Fotó: Karnok Csaba
– Eddig nem tűnt fel, de most, hogy megkérdezte... Hát furcsa... A lányom barátja még nem volt benn a kórházban. Még nem látogatta meg. Bennünket sem keresett. Sem tőlünk, sem ismerőseinktől, de még a kórház orvosaitól sem kérdezte meg, hogy van Heni. Hát ez nagyon furcsa – válaszolta lapunk kérdésére Pénzes Sándor. A budapesti Szent István-kórház égési és plasztikai sebészetén tizenkét napja válságos állapotban fekvő 18 éves magyarcsanádi Pénzes Henrietta édesapja hozzátette: ha az ő barátnőjével történne hasonló eset, akkor ő keresné a lány családjával a kapcsolatot. Óránként érdeklődne, hogy milyen az állapota. Ha tehetné, ott lenne mellette, amikor kinyitja a szemét. Pénzes Sándor szerint ez is olyan újabb körülmény, amire nincs normális válasz.

S. Norbert nem nyilatkozik. Személyesen és jogi képviselője, Seres Gyula makói ügyvéd segítségével többször megpróbáltunk vele kapcsolatba lépni, de mindannyiszor elzárkózott.

Mint azt már korábban többször is megírtuk: július 20-án hajnalban, négy óra körül megtámadták, megkötözték és megerőszakolták a
K. András magántanuló

A makói bűncselekménnyel gyanúsított K. András a helyi Pápay Endre Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Diák- és Gyermekotthon diákja. A 15 éves fiú magántanuló, most fejezte be az általános iskola 6. osztályát, de meg kell ismételnie az évet, mivel megbukott. Diáktársai azt mondták róla, hogy rendkívül agresszív, gyakran terrorizálta a kisebbeket, de azt nem tudják elképzelni róla, hogy egyedül ő végzett volna a nála jóval magasabb és nehezebb Pénzes Henriettával. Az iskola igazgatója, Illyés Gyuláné azzal utasította el kérdéseinket, hogy a közoktatási törvény értelmében egyetlen diákjáról sem adhatnak felvilágosítást.  
magyarcsanádi Pénzes Henriettát. Néhány órával később a megkötözött 18 éves lányt leöntötték gyúlékony folyadékkal, valószínűleg benzinnel, meggyújtották, és sorsára hagyták. Előtte elrabolták ékszereit és mobiltelefonját.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szerint a brutális bűncselekményt a 15 éves K. András (Muki) egyedül követte el. A makói fiú most arra vár, hogy szembesítsék S. Norberttel és a 27 éves férfinak alibit igazoló Sándor Bélával. K. András eddig egyszer tett vallomást, a múlt héten kedden. Nem mindenben fogalmazott egyértelműen, de részben magát is vádolva kijelentette: S. Norberttel együtt járt a bűncselekmény helyszínén.

Orvos szakértők egyelőre nem találnak magyarázatot arra, hogy miért ilyen brutális módon akartak végezni a lánnyal. Szerintük ahhoz kétség nem férhet, hogy az áldozatot meg akarták ölni. Nem akarták, hogy beszéljen. A bíróságok által gyakran felkért pszichológus-pszichiáter szakértő felhívta a figyelmet, senki ne számítson arra, hogy a lány felébresztése után azonnal megnevezi a tettes(eke)t. Napok, sőt hetek telhetnek el – mondta az ismert egyetemi oktató, aki kérte, nevét ne írjuk le, ugyanis elképzelhető, hogy még lesz szerepe az ügyben.

Egy ismert, de az ügyben nem nyomozó rendőrtiszt pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy a bűncselekmény előtt egy héttel az egyik kereskedelmi csatornán látható filmben hasonló módon akartak végezni egy nővel. Tapasztalata szerint előfordul, hogy a tettes egy tévében látott módszerrel követ el bűncselekményt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felébresztik Henriettát

A hírzárlat ellenére új részletek szivárogtak ki K. András vallomásából. A 15 éves makói fiú… Tovább olvasom