Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Sándor Béla: Velem volt S. Norbert

Csütörtök hajnali négy órától délelőtt tizenegyig S. Norbert velem horgászott – állítja az a makói férfi, aki bombabiztos alibit igazol a múlt héten csütörtökön megerőszakolt és felgyújtott Pénzes Henrietta barátjának. Az idős ember cáfolta azokat az állításokat, amelyek szerint vallomásáért cserébe pénzt kapott volna.
Sándor Béla szerint útközben betértek a Tó-Csába, a kocsmárosnő azonban nem emlékezett rájuk. Fotó: Karnok Csaba
– Norbi nem kötözhette meg, nem locsolhatta le benzinnel és nem gyújthatta fel azt a lányt, ugyanis hajnali 4-től délelőtt 11-ig velem volt. Horgásztunk – mondta tegnap lapunknak Sándor Béla. A hetvenéves makói férfi kulcsfigura a Pénzes Henrietta ellen múlt héten csütörtökön elkövetett bűncselekmény nyomozásában, ugyanis ő igazol alibit a 18 éves magyarcsanádi lány barátjának, S. Norbertnek, akit az elmúlt napokban több lap is Simon Norbertként emlegetett.

Sándor Béla arra a Honvéd városrészben egyre gyakrabban elhangzó állításra, mely szerint pénzt kapott azért, hogy alibit igazoljon S. Norbertnek, azt mondta, hogy az hazugság, ő igazat mondott a rendőrségen.

A Lendvai és az Alma utca sarkán, egy kis tér szélén, egy nagy családi házban lakó Sándor Béla elmondta, hogy a bűncselekmény napján, múlt héten csütörtökön hajnalban, öt perccel négy óra után, S. Norbert bekopogtatott az ablakán, beszólt, hogy „Tata, mehetünk horgászni".

– Kinéztem, hárman álltak az ablakom előtt. Norbival volt az a lány, az a Heni, és a Muki (K. András – a szerk). Biciklivel jöttek. Kimentem, Norbival elindultunk a Maros felé, a lány és az a fiú, a Muki pedig a másik irányba ment. Akkor láttam őket utoljára. Magamban még mosolyogtam is, hogyan tudja biciklivel vinni az a vékony gyerek azt a hatalmas lányt, aki a csomagtartóra ült. Mondtam is a Norbinak, miért bízza rá a barátnőjét, de erre ő csak legyintett – emlékezett az idős férfi. Sándor Béla elmondta, hogy útba ejtették a Tó-Csa kocsmát, nyitás előtt öt perccel, fél öt előtt érkeztek oda, „a kocsmárosnő biztos emlékszik ránk".

A kocsmárosnő nem emlékezett rájuk, tegnap nem ő dolgozott, de telefonon azt mondta, „lehetséges, de nem emlékszem". Hozzátette, arra viszont igen, hogy vasárnap hajnalban néhány horgászni indulót kiszolgált, „de hát a vasárnap nem csütörtök".

Speciális ágyon fekszik

– Stabil, ám gyakorlatilag változatlan a múlt csütörtökön súlyos égési sérüléseket szenvedett Pénzes Henrietta állapota – mondta lapunknak a 18 éves magyarcsanádi lány kezelőorvosa. A budapesti Szent István-kórház égési intenzív osztályán egy speciális ágyon fekszik Henrietta, akit még mindig altatnak. Megtudtuk: komoly műtét vár a magyarcsanádi lányra, akinek az arcát operálják meg.

Sándor Béla azzal folytatta, hogy a Maroson, a Camping csárdánál horgásztak, ott szedtek földigilisztát, amit egyébként megállapodásuk alapján még az előző nap S. Norbertnek kellett volna megtennie. A vízparton összefutottak egy házaspárral, velük is váltottak néhány mondatot.

– Hét óra körül Norbi fel akarta hívni a barátnőjét, de nem tudott vele beszélni, mert a lány telefonja ki volt kapcsolva. Mondtam is neki, mit akarsz tőle, jó hogy alszik, veled volt az éjjel, fáradt – mondta a koronatanú, aki szerint hiába vallotta azt a nyomozóknak a lány felgyújtásával gyanúsított Muki, hogy S. Norbi lehetett a tettes, „ez nem igaz, velem volt délelőtt 11-ig".

Sándor Béla arra a kérdésre, hogy mit fogtak, azt mondta, semmit. Arra, hogy korábban horgásztak-e együtt S. Norberttel, azt válaszolta, hogy nem. Az idős férfi hozzátette, előző nap Norbi kereste meg, hogy menjenek horgászni...

Pénzes Henrietta barátja, S. Norbert annak ellenére sem akar nyilatkozni, hogy mint azt tegnap megírtuk, a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérletével gyanúsított K. András szerint ő követte el a bűncselekményt. Ezt ügyvédje, a makói Seres Gyula mondta lapunknak. A rendőrség továbbra sem nyilatkozik arról, hogy mit mondott K. András, aki hat nap után vallomást tett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gregor tíz éve lépett fel utoljára Makón

Szombaton Gregor József és barátainak operaslágerestjével kezdődik idén a lapunk által is támogatott… Tovább olvasom