Délmagyar logó

2019. 06. 26. szerda - János, Pál 20°C | 32°C Még több cikk.

Segítik a nők álláshoz jutását Makón

Makó - Márciusban a Hagymaházban nyílik meg két munkatárssal az az információs központ, ami a makói, Makó környéki nőket fogja segíteni az álláskeresésben - jelentette be Farkas Éva Erzsébet polgármester.
Az iroda 3 éven át fog működni összesen 200 millió forintból. A pénzt a makói önkormányzat és a Fiatal Családok Egyesülete nevű civil szervezet nyerte pályázaton. A cél az, hogy ez idő alatt ezer nőt tudjanak bevonni programjaikba, és közülük legalább ötvennek tudjanak valamilyen munkát találni – minimum húsznak tartósan is.

A Hagymaházat vezető Zsámboki Erika, illetve Andrási Lilla projektmenedzser azt is elmondták, ezt miként szeretnék elérni. Annak érdekében, hogy a családi élettel összeegyeztethető munkája legyen a hozzájuk forduló hölgyeknek, számukra képzéseket, jogi és pszichológia tanácsadást, szükség esetén gyermekfelügyeletet és idősgondozást szerveznek. A munkaadóknak pedig kerekasztal-beszélgetéseken, előadásokon fogják népszerűsíteni a családanyák számára kedvező, nem szokványos, rugalmas munkaidőt is jelentő foglalkoztatási formákat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A gyógyászat is sikersztori lehet Makón: a Hagymatikum két termálkútja mellé fúrnak egy harmadikat

A gyógyászat is sikersztori lehet Makón: a Hagymatikum két termálkútja mellé fúrnak egy harmadikat
A makói Hagymatikum fejlesztése kapcsán a családi és az élményrészlegről esik a legtöbb szó, pedig a… Tovább olvasom