Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

Semmis megállapodás

Weszely Tamás nem hogy nem elnöke a makói Fidelitasnak, de még csak nem is tagja – tájékoztatta lapunkat Csepreghy Nándor, a Fidelitas etikai bizottságának alelnöke annak kapcsán, hogy megírtuk: Weszely Tamás a Fidelitas városi elnökeként együttműködési megállapodást kötött a Jobb Makóért Egyesülettel.
Weszely Tamás nem hogy nem elnöke a makói Fidelitasnak, de még csak nem is tagja – tájékoztatta lapunkat Csepreghy Nándor, a Fidelitas etikai bizottságának alelnöke annak kapcsán, hogy megírtuk: Weszely Tamás a Fidelitas városi elnökeként együttműködési megállapodást kötött a Jobb Makóért Egyesülettel. Csepreghy Nándor közleményében azt írja: Weszely Tamást Szabó Sámuellel együtt 2006. július 8-án a Fidelitas országos elnöksége az etikai bizottság javaslata alapján jogszerűen kizárta a Fidelitasból, így most nem volt joga nyilatkozni a szervezet nevében, és főleg nem volt joga együttműködési megállapodást kötni a Makón a Fidesszel szemben induló Jobb Makóért Egyesülettel. Hozzátette: a Fidelitas, mint a Fidesz alapvető szövetségese az egész országban csak a Fidesz, vagy a Fidesszel együttműködő szervezetek jelöltjeit támogatja.

Weszely Tamás lapunk megkeresésére úgy nyilatkozott, ő továbbra is tagja és makói elnöke a Fidelitasnak, őt senki sem értesítette arról, hogy kizárták volna – a Fidelitas országos szervezetének irodavezetője, Martos Dániel azonban érdeklődésünkre megerősítette a kizárás tényét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ferencszállási kérdés – ingyen vagy pénzért?

Sorozatunkban a Csongrád megyei kistelepüléseken igyekszünk felmérni a politikai erőviszonyokat az… Tovább olvasom