Délmagyar logó

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 5°C | 13°C Még több cikk.

Serpenyővel verte férje fejét

Egy idős, csanádpalotai asszony és férje közötti szóváltás fajult durva verekedéssé a hét végén, a feleségét megütő férfi azonban pórul járt: párja a hússütő serpenyővel szinte szétverte a fejét. A szomszédok békés, szorgalmas embereknek ismerik mindkettőjüket.
A szomszéd szerint a Petőfi utcában korábban nem volt példa hasonlóra. Fotó: Schmidt Andrea
A Csanádpalotát északról határoló Petőfi utca egyik középső házához súlyos testi sértés gyanúja miatt riasztották szombaton a mentőket és a rendőrséget: egy idős, nyugdíjas házaspár szóváltása torkollott véres csetepatéba. A hét vége óta senki sem lépett a házba, még a telefont is kihúzták, a magányosan élő házaspár mindkét tagja kórházban fekszik koponyazúzódásokkal. Az asszony, a 61 éves T. Andrásné jelenleg a makói kórház sebészetén, míg 65 esztendős férje súlyos, életveszélyes sérülésekkel a szegedi idegsebészeti klinikán fekszik.

– Jóravaló, szorgalmas embereknek ismertük őket, korábban még hasonló sem fordult elő az ő házukban, sem az utcában. Egyáltalán nem voltak veszekedősek – mondta el a család egyik barátja. – Teljesen érthetetlen, hogy miért estek így egymásnak, hiszen úgy tudom, éppen révbe ért az életük. Gyermekeik felnőttek, kirepültek, és szép családi házuk is éppen most vált tehermentessé. Szövetkezeti dolgozók voltak, és egy apró parasztházat bővítettek tetszetős és jókora családi otthonná. Már csak egymásnak kellett élniük...

Hamar megtudtuk a szóbeszédből: szombat reggel összekaptak valami apróságon, majd ez veszekedéssé fajult, és a ház ura fenyegetni kezdte, végül megütötte feleségét. Az asszony azonban nem hagyta annyiban a dolgot: fejsérülése ellenére is felkapta a keze ügyébe eső jókora serpenyőt, és csaknem szétverte vele az ura fejét. Nem kötekedő fajta a családfő sem, mesélték az utcában, naphosszat az utcán járt-kelt és kedélyesen beszélgetett a szomszédokkal. Az utca másik oldalán lakó egyik szomszéd ugyanakkor hozzátette: igen öntörvényű ember, mindenről megvan a saját, kiforrott véleménye.

M. Toronykőy Márta rendőr főhadnagytól, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől megtudtuk: nyomozás indult az ügyben, az eljárás oka életveszélyt okozó testi sértés. A rendőri jelentés is megerősíti: először a férfi ütött, utána az asszony.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyertyagyújtás a makói kopjafáknál

Először rendezett tisztelgő ünnepséget a kommunizmus áldozatainak emléknapján a Fidesz-MPSZ makói… Tovább olvasom