Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 12°C Még több cikk.

Sikeres volt a Makói Muzsika

Még a tavalyinál is nagyobb sikerrel zárult a Makói Muzsika idei rendezvénysorozata. A búcsúelőadás az Evita című musical volt vasárnap este a Hagymaház szabadtéri színpadán.
Az Evitát a pesti Musical Színház mutatta be a Hagymaház szabadtéri színpadán. Fotó: Puszta Zoltán
Négyszer telhetett meg idén nyáron a Makói Muzsika előadásaira a Hagymaház szabadtéri színpadának nézőtere: a közönség először Gregor Józsefet és barátait, később a Budapest Klezmer Bandet, majd az Adagio együttest, végül pedig – vasárnap késő este – az Evita című musicalt hallgathatta meg. A lapunk médiatámogatásával zajlott rendezvénysorozat utolsó előadására a jegyek az árusítás első két napján elkeltek, így az utóbbi előadáshoz az idén kialakított háromezres nézőtér is kevésnek bizonyult.

Andrew Lloyd Webber és Tim Rice világhírű musicaljét a budapesti Musical Színház mutatta be Molnár László izgalmas rendezésében. Az Evitát alakító Berkes Gabriella a világhírűvé lett filmben szereplő Madonnával szemben nem a dacos, akaratos nő szerepét alakította, sokkal inkább álnok, fondorlatos karaktert jelenített meg. A férjét, Peron ezredest alakító Bardóczy Attila mindvégig visszafogott volt, tulajdonképpen csak a háttérben asszisztált a felfelé törekvő kedveséhez – az igazi sztár talán a Che Guevarát alakító Feke Pál volt, akit tavaly Jézus szerepében láthatott a nagyérdemű a Hagymaház színpadán. A vastapsot az egész társulat megérdemelte. Tetszett például Majó Jánosné makói pedagógusnak is, aki mindegyik előadásra váltott jegyet. A musicalt – férjével együtt – már az új lelátóról nézte végig. Neki leginkább a tánckar produkciója tetszett.

A Makói Muzsika – számokban

Tavaly az első Makói Muzsikára 6500 jegyet adtak el, ami 1 millió 305 ezer forintos bevételt jelentett a Hagymaháznak, és 9500 néző élvezte az előadásokat. Idén 10 ezer 443 belépő kelt el, a bevétel ebből 1 millió 914 ezer forint lett, és 11 ezer néző jelent meg a nézőtéren.

Elmondta: a jövőben is szeretné élvezni az előadásokat. Elégedetten nyilatkozott lapunknak Bálint Márta, az eseményt szervező közművelődési kht. ügyvezető igazgatója is. Úgy vélte: az idei rendezvénysorozat még sikeresebb volt mint a tavalyi, s ez részben valóban az idén felállított lelátónak köszönhető. A fesztivált ezúttal is a sokszínűség jellemezte.

Gregor József operaénekest már nagyon régóta várták a városba, a Budapest Klezmer Band zsidó muzsikája ugyanakkor igazi különlegességet jelentett – az Adagio pedig a romantikus lelkületű nézőknek nyújtott emlékezetes élményt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagylak díszpolgára

Harmincöt éves közéleti munkájának elismeréseként idén Gyulai Ferenc Sándor alpolgármester kapta a… Tovább olvasom