Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Sok a terv, de kevés az építkezés Makón

Több társasház-építéssel kapcsolatos hirdetés is megjelent Makón, ám egyelőre kevés tervet váltottak valóra. Érdeklődő akad, de az építtető tapasztalata szerint a vásárlókat az alacsony árú, mégis luxusfelszereltségű lakások vonzzák.
Érdeklődésben nincs hiány, de konkrét vevő nem sűrűn akad, ha új lakások vásárlásáról van szó – vallja az egyik makói, társasház építését tervező vállalkozás képviselője. A cég az Úri utca egyik telkén valósítana meg egy komolyabb ingatlanprojektet. A szakember úgy véli: Makó mezőgazdasági jellege az ingatlanpiacra is rányomja a bélyegét, hiszen konkrét előlegfizetésre a legtöbben csak akkor adják a fejüket, ha a mezőgazdasági idény végén a kezükben van a termés ára.

– Éles a verseny az ingatlanpiacon, ezért nekünk is komolyan át kellett gondolnunk a stratégiánkat – mondta a projekttel kapcsolatban Felmérai Szilárd. – Az újdonságra alapoztunk, ezért olyan lakásokat kínálunk, amikből nem sok van még a városban, hiszen amerikai elrendezésűek lesznek az ingatlanok, nagy, nyitott terekkel, klimatizálva, de közös szauna és jakuzzi is a felszereltséget bővíti.

Persze, a piacon ez még kevés. Komoly árverseny alakult ki a két-három, Makóra készült tervek között. Az átlagos négyzetméterár – a kulcsra kész lakások esetében – 250 ezer forint körül mozog. Ez egy-egy ház esetében is eltérő lehet az emeletszámtól és a felszereltségtől függően, ám van, aki 199 ezer forintos áron kínálja a lakásokat.

A projektek tervezői szerint egyértelmű, hogy van igény az új építésű ingatlanokra, hiszen más településekkel ellentétben Makón nem pang a piac. Sőt nemcsak az új építésűek, hanem a használtak és a bérlemények iránt is élénk a kereslet. Éppen ezért az utóbbi hónapokban többen is próbálkoztak bérlakások kialakításával, de egyelőre egyikük sem járt sikerrel.

– Terveink között szerepelt, de az állami támogatás elmaradásával egyelőre nem vált konkrétummá az általunk kidolgozott bérlakás-projekt. Persze, nem adjuk fel, reméljük, hogy az év második felében lesznek konkrét lehetőségek ezen a fronton is, és lesz mire pályáznunk – fogalmazott Szabó Sámuel, aki úgy tudja, hogy több más elképzelés is ezért nem valósulhatott meg az év első felében. A bérlakásépítésben gondolkodók számára nagyon vonzóak az üresen álló városi épületek, ám az önkormányzat külön, saját forrást nem különít el erre a célra – marad hát a várakozás a pályázati lehetőségekre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Másfél év után szabadlábon – Elengedték a gyanúsítottat

Jelenleg nincs gyanúsítottja, és lezárult az a nyomozás, ami másfél évvel ezelőtt indult a makói… Tovább olvasom