Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Sorompók a makói piacon

Makó - A vásárlók örülnek, az árusok egy része viszont háborog amiatt, hogy immár behajtásgátló sorompó nyomatékosítja: nyitvatartási időben, azaz reggel 7-től délelőtt 11-ig tilos a területre kocsival bemenni.
– Fél 11 van, vevőm már nincs, mennék haza, de nem tudok összepakolni, mert nem tudok bejönni a kocsival, ahogy szoktam. A kaput ugyanis lezárták, és 11 óráig senki sem jöhet be autóval – panaszolta a minap a makói piacon a pitvarosi Bucsai György, aki terményeit árulja. Hangsúlyozta, sok árusnak gondja, hogy szigorítottak a közlekedésen. Egy kollégája, aki épp a megmaradt papírdobozokat hordta ki kézben a bejáratnál várakozó autóhoz, hozzátette: ha 10-kor beengednék őket, egy szót sem szólna. Szerinte egyébként elférnének egymás mellett az autók és a vevők, ha mindenki csak a számára kijelölt helyen árusítana, s nem pakolna a járdára.

Mint meggyőződtünk róla, a piacos napokon – ez Makón a szerda, a péntek és a vasárnap – a Deák Ferenc utcai agóra mindhárom bejáratát lelakatolt sorompó zárja el reggel 7 és délelőtt 11 között úgy, hogy a középütt elhelyezett fémszerkezet miatt a kocsik nem férnek be, a gyalog érkezők viszont megkerülhetik. A friss rendelkezésről a piacot üzemeltető városgazdálkodási nkft. első embere, Nagy Nándor azt mondta, hogy igazából nem új: a piac szervezeti és működési szabályzatában hosszú évek óta szerepel, hogy 11-ig nem lehet behajtani autóval. Ezt azonban egyre kevésbé tartották be, ezért helyezték ki a sorompókat. Hasonló alkalmatosság egyébként régebben is volt már egyszer a makói piacon.
A vásárlók örülnek a változásnak – tapasztaltuk.

A sorompót gyalog könnyű kikerülni. A szerző felvétele
A sorompót gyalog könnyű kikerülni. A szerző felvétele

Egy anyuka azt mondta, már nem fél, hogy valamelyik szeleburdi gyerek kocsi elé ugrik, és jobb úgy vásárolni, hogy nem dudálnak, kiabálnak rá folyton. Aggodalmat egy ember fogalmazott meg, aki azt firtatta, hogyan jut be a mentő vagy a tűzoltó időben, ha baj van? Nagy Nándor szerint mire kiér a kocsi, a piac alkalmazottai ki tudják nyitni a lakatot, de ugyanezt meg tudják tenni akár maguk az egyenruhások is, hiszen kaptak kulcsot, amikor egyeztették velük az új rendet. Hozzátette: ha az elkövetkező hetekben, hónapokban kiderül, hogy praktikus okokból valamit módosítani kell a lezárás módján, megteszik, de a vásárlók kényelme és biztonsága érdekében bevezetett tilalmat nem tervezik feloldani.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Makói mozi: 30 ezer néző

Tegnap kora délután megváltották a harmincezredik jegyet a makói moziba. Tovább olvasom