Délmagyar logó

2019. 02. 22. péntek - Gerzson 0°C | 10°C Még több cikk.

Startolt a báli szezon Makón

Makó - Akár 100 ezer forintos kiadást is jelenthet a szalagavató egy makói diáklánynak – ám természetesen nem csak ezért emlékezetes egy ilyen esemény az érintetteknek. Makón a Juhász Gyula Református Szakképző Iskola szalagavatójával kezdődött meg a báli szezon a hétvégén.
Bordó szalagokat tűztek fel szombat este a makói Juhász Gyula Református Szakképző Iskola végzős diákjaira a városi sportcsarnokban – ezzel vette kezdetét a báli szezon Makón. A szalag színének, mint Horváth Éva igazgatótól megtudtuk, nincs semmiféle jelentősége, egyszerűen ez tetszett meg nekik, amikor annak idején kiválasztották. A rendezvényen három nappali és ugyanennyi esti tagozatos rendvédelmi, illetve egészségügyi képzésben részesülő osztály diákjai vehettek részt, és természetesen vendégeik – összesen több mit ötszázan. A hangulatról a Csikota József karnagy, zeneiskolai igazgató által vezetett trió gondoskodott, régi és új slágerek egyvelegével szórakoztatta a vacsora után a résztvevőket.

Az egyik végzős diák, a C osztályos Guvat Nikoletta – aki egy ízben a Nap szépe is volt lapunkban – az előkészületekről elmondta: október óta gyakorolták az angolkeringőt, amivel kedveskedett az osztály a közönségnek. Felemelő érzés számára a szalagavató, ugyanakkor szomorú is egy kicsit, hiszen a bál annak hírnöke, hogy hamarosan szétszéled az osztály, márpedig nagyon jó, baráti közösség volt. Mivel a rendvédelmi szakirányt választotta, Szegeden, a rendészeti szakközépiskolában folytatja majd tanulmányait – közrendvédelmi rendőr szeretne lenni.

Látványos táncbemutató a diákoktól. Fotó: Dobó Dolli
Látványos táncbemutató a diákoktól.
Fotó: Dobó Dolli

Belépő, vacsora, bérelt ruha, fodrász, kozmetikus

A fiúk kevesebből is megúszhatják, egy végzős lánynak, pontosabban a szüleinek viszont akár 100 ezer forintba is belekerülhet a szalagavató – tudtuk meg, amikor arra kértük Nikolettát, végezzen gyors fejszámolást a költségekről. Nyolc embert hívott meg, számukra a belépő fejenként 1700 forintba, a vacsora még egyszer ennyibe került. A nyitótánchoz az egyik helyi szalonból bérelte a ruhát 15 ezer forintért, de vásárolni kellett egy pár új cipőt is. A bál előtt természetesen volt fodrásznál, kozmetikusnál és műkörmösnél is – mindez együtt a költség megközelíti a 100 ezer forintot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

M43-as - csak lökik a sódert

Szeged - Komoly hegyek épülnek szeptember óta Földeák mellett, de csak átmenetileg magasodnak ott. Tovább olvasom