Délmagyar logó

2019. 02. 22. péntek - Gerzson 0°C | 10°C Még több cikk.

Startra kész a török kebabgyár Makón

Makó - Ténylegesen még nem indult el, de indulásra kész a makói ipari parkban felépült török húsüzem. A termelés szeptemberben kezdődik, fokozatosan bővítik 60 fősre a létszámot.
Még nem termel, egyelőre a használatba vételi engedélyek kiadását várja, de már indulásra kész a makói ipari parkban felépült török húsfeldolgozó üzem. Makón erre nagyjából három éve várnak, akkoriban ment ugyanis híre a beruházásnak. A Duna Döner Kft. 2500 négyzetméteren, összesen közel 800 milliós beruházás keretében tervezte felépíteni a gyárat, amelyről utoljára februárban írtunk. Az épület abban az időben már állt, de jórészt üresen. Akkor úgy tervezték, májusban veszik fel az első embereket a gyárba, de a cég vezetője, Akteke Yunus akkor is hangsúlyozta, hogy sok adminisztrációs nehézséggel kellett megküzdeniük, és finanszírozási problémáik is voltak.

A török húsüzem már nem csak a projektet hirdető táblán létezik – de még nem termel. Fotó: Veréb Simon
A török húsüzem már nem csak a projektet hirdető táblán létezik – de még nem termel.
Fotó: Veréb Simon

Ezek, úgy tűnik, mostanra hárultak el. A Korona konferenciatermében rendezett vállalkozói konferencián Akteke Yunus arról beszélt, hogy még ebben a hónapban megkezdik a termelést – kezdetnek 5 emberrel, aztán ahogy a gyár kapacitása felfut, bővítik a létszámot az általuk vállalt 60 fősre. Hangsúlyozta azonban, hogy a török éttermek számára előre csomagolt kebabot előállító telepen a későbbiekben ennél több embert is szeretnének alkalmazni. Jó néhány dolgozót egyébként már fel is vettek. Bár ígéretet nem tettek rá, nem zárták ki a lehetőségét annak sem, hogy helyi, környékbeli beszállítóktól vásároljanak húst, amennyiben az árban és minőségben megfelel a számukra.

Olvasóink írták

76 hozzászólás
 • 76. xxx666 2010. szeptember 12. 12:40
  „Ma jártam az üzemben, tök üres semmi nincs benne csak két virág az udvaron, és egy nagy lakat a kapun amit alig tudtak kinyitni.”
 • 75. Tony_Soprano 2010. szeptember 11. 10:52
  „Tisztelt fórumozók!
  Megkérek mindenkit aki ellenzéki ne írjon semmit, mert a szocik csak a provokákásra várnak, direkt azért írnak be kamu neveken, biztos az infóm!! scott1 többiek légyszíves nem nagy kérés, annyi mindenben összefogtunk már , ne ereszkedjünk le a szocik szintjére. Egy idő után csak ők írnak be, mi meg jót röhögünk rajtuk!”
 • 74. kuyulu 2010. szeptember 11. 10:33
  „Még az a jó ,hogy Makón van internet !! Lenézitek a törököket, még egy makói vállalkozó se adott ajándékokat
  az itteni embereknek egyetlen egy rendezvényen.Én 3 ilyenen vettem részt Makón.Ja majd ideírom a tel számom ho meggyőződj itt élek-e.”
 • 73. vállalkozó 2010. szeptember 11. 10:08
  „T:kuyulu
  Akkor laksz te törökben mikor én!:) Volt részem kint járni még internet sincs, kosz retek igazi balkáni nép, az itteni romák úriemberek hozzájuk képest .”
 • 72. szisszka 2010. szeptember 11. 07:32
  „Oké dédi, de pelenkacserét nem vállalok:-)”
 • 71. scott1 2010. szeptember 10. 22:00
  „"Lusta vaok végigolvasni a sok marhaságot, amit itt egyesek összehoznak! Én személyesen jártam Yunus ur Gráci üzemében. Örülhetnének a makóiak, hogy ilyen üzemet kapnak!!"
  Ezekkel a flegma mondatokkal nyitottál, degradálsz, minősítesz, lenézel provokálsz. Érvelés az semmi.

  "Ezzel én befejeztem a diskurálást, titkon reménykedtem,hogy belém köt egy makói!!!"
  Ahogy leírtad, reménykedve, hogy beléd köt valaki... ezért is provokáltál.

  "Mást nem is tud, tisztelet a kivételnek, belekötni a másikba és belerugni arctalanul !!" :)
  A végén meg jössz ezzel a logikai bukfenccel, hogy mi kötünk beléd :))))) Ez már vicc!!!
  Itt csak egy valaki kötözködött és próbált belerúgni egy országba, minősíteni egy várost és az te voltál!”
 • 70. kuyulu 2010. szeptember 10. 21:23
  „T SCOTT1!
  Én nem akarok vitatkozni én magyar vagyok ,de törökbe élek. Valahogy jobban érzem itt magam mint otthon,Itt nem privatizálták az áram és a Gáz szektort azért olcsó. Igaz itt a bazárban nem makói hagymát árulnak, de szerintem van olyan ízletes.A paradicsom is paprika is olcsó. Ja majd elfelejtem 1 Török líra 148 FT. --130 volt mikor kijöttünk??? Ezzel én befejeztem a diskurálást, titkon reménykedtem,hogy belém köt egy makói!!!
  Mást nem is tud, tisztelet a kivételnek, belekötni a másikba és belerugni arctalanul !!”
 • 69. scott1 2010. szeptember 10. 19:51
  „Az én írásaim miatt vették fel azt a töménytelen hitelt :(((
  A Hagyóékat meg a mutyizásba kergették a hozzászólásaim :(((
  Gondolom nálatok még jobban tele van az ország humoros emberekkel, azért tart ott ahol tart... szerintem addig poénkodtok, hogy több török lesz Berlinbe mint Ankarába.”
 • 68. kuyulu 2010. szeptember 10. 19:23
  „Kedves Scott! Bár te lennél olyan lusta mint én!! Tele van az ország ilyen humoros emberekkel, azért tart ott ahol tart. Csak irogatni tudtok marhaságokat.”
 • 67. scott1 2010. szeptember 10. 19:04
  „Kuyulu!
  Ismerlek, Te vagy az a pantomimes az isztambuli bazárból, olyan mozdulatlan voltál, mint a makói gyár. Az lustaságból ment olyan jól? Nagyon ment, ahogy nem kellett semmit csinálnod. Amúgy miért tartott egy hétig, nálatok nem lehetett a hétvégén testfestéket venni?”
 • 66. kuyulu 2010. szeptember 10. 18:14
  „Lusta vaok végigolvasni a sok marhaságot, amit itt egyesek összehoznak! Én személyesen jártam Yunus ur Gráci
  üzemében. Örülhetnének a makóiak, hogy ilyen üzemet kapnak!! Én Istanbulban a vállalkozásom 1 hét alatt nyitottam meg!! Azért egy hét alatt ,mert 4 napos ünnep esett arra a hétre.”
 • 65. buzástakarodj 2010. szeptember 09. 14:51
  „Kedves TihanyiZ!
  Elviszi másodállásban. Az ilyen sokoldalúan képzett ember mindenre képes.”
 • 64. TihanyiZ 2010. szeptember 08. 23:57
  „dédi8: Almási Paja egyelőre nem bukik sehova, tudtommal határozott idejű szerződése van az iskola vezetésére, azzal talán még egy 4/3-os Mágoriné sem bírna el. :-)”
 • 63. paffabűvös 2010. szeptember 08. 21:40
  „Beszállnék én is a "Ki tud érdekesebb információkat kiszivárogtatni a Duna Döner Kft.ről" versenybe.
  Azt hallottátok, hogy a kerületi főállatorvos múlt hét pénteken kint volt az üzemben és mindent rendben talált? Már csak ez az állategészségügyi hatósági engedély kellett, hogy megkaphassa a működési engedélyt.
  Szegény törökök, ha tudták volna, hogy ennyi ellenlábas van ebben a városban, inkább Vásárhelyre mentek volna. És akkor itt hallgatnánk, hogy "bezzeg Lázár".”
 • 62. mj52, 2010. szeptember 08. 20:44
  „57,-vállalkozó- És ha tudjátok hogy ki vagyok, (vagyunk) akkor mi van.... , vagy fenyegetni akarsz ?”
 • 61. dédi8 2010. szeptember 08. 09:17
  „szisszka kedvesem a nevelőtiszted!”
 • 60. szisszka 2010. szeptember 08. 06:45
  „Dédi! Te mi leszel?”
 • 59. mj52, 2010. szeptember 07. 21:10
  „33,- Tony- Jól tudok aludni, köszönöm szépen, sőt még akkor is jól fogok tudni ha bárki is lesz a polgármester, ugyanis nekem se több, se kevesebb nem lesz egyik esetben sem, (ezt nem mindenki mondhatja el magáról az ide irók közül).
  Másrészt mivel makói vagyok nem mindegy hogy kinek a kezébe kerül a város irányitása, ezért néha leirom itt a véleményemet, és igyekszem azt normális hangnemben tenni.”
 • 58. dédi8 2010. szeptember 07. 21:03
  „Tehát rakjuk össze a képet:
  1. A kebabgyárnak egyetlen alkalmazottja sincs. Se makói, se másmilyen.
  2. A kebabgyárnak nincsenek meg az engedélyei a működéshez.
  3. A város hatalmas összegre vállalt garanciát a bankok felé.
  4. A város jelenlegi vezetésének ezek után még van pofája ezzel kampányolni.
  5. A majdnem gyárat állítólag feltöltötték már külföldi hússal.
  Következésképpen:
  1. A kebabgyár munkások és engedélyek nélkül fogja feldolgozni a nem Makóról vásárolt, még csak nem is magyar húst abban a gyárban amelyet a város vezetésének garanciáival építettek fel (a mi adóforintjainkból)
  Szerintem:
  vagy dögkutat építettek a törökök, ahol a külföldi romlott húskészítményeket fogják feldolgozni, tárolni
  vagy valóban van 5 leendő munkás, aki még nincs bejelentve. Ebből az utóbbiból szerintem az következik, hogy a szocik készítik elő maguknak bukásuk esetére a munkahelyet:
  Buzás Péter lesz a raktáros
  Almási Pál a munkaügyi előadó
  Molnár László a kultúrügyi szakreferens
  Varga Zolika az idegen nyelvi titkár
  Gazdag elvtárs meg a kantinos”
 • 57. vállalkozó 2010. szeptember 07. 21:01
  „jellem, Lokálpatrióta, mj52 stb könnyű tudni ki kicsoda nem is kell feltörni a Délmagyar oldalát, van egy kémprogram tök legális. Azonnal dobja az IP címet szolgáltatót, egy fórumozónál láttam. Szóval le vagyunk maradva:) mj52 én nem olvastam olyat hogy valaki hülye esetleg h....e ez meg bármi lehet. Summa summára egy fórumozónk tutira tudja ki kicsoda:):):):)”
76 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb M43-as számlálót indítottak Makón

800-tól számolta a napokat visszafelé, és csütörtökön már a nullát is le kellett tépni arról a számlálóról, amit több mint 2 éve ellenzéki önkormányzati képviselők helyeztek el egy üzlet kirakatában. Tovább olvasom