Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Sulineten a földeáki Katona Pál 50 könyve

Földeák - A Szegedi Tudományegyetem közreműködésével a Sulinet oktatási segédanyagai közé jegyezték azt az ötven könyvet, amit Katona Pál földeáki – korábban makói – esperesplébános adott ki.
A főként hely-, illetve egyháztörténeti kiadványok zömében szerkesztői, illetve írótárs szerepét Tóth Ferenc, a makói József Attila Múzeum nyugalmazott igazgatója vállalta.

Az egyházközség úgynevezett historia domusának (háztörténetének) összefoglalása mellett a térség néprajztörténeti érdekességei is nyomtatásba kerültek, köztük a földeáki rózsalakodalom, vagy a kistérséget jellemző útszéli keresztek története. Az oktatási segédanyag a közép- és általános iskolások tudásának gyarapítását szolgálja.

– Nagyon örülök, hogy az egyetemi kollégáim segítségével immár elérhetőek a térség egyházi, néprajzi szimbólumainak elemzései, és ezek üzenetei a diákok számára is. Remélem, hogy hamarosan az egész egyházmegye hasonló kiadványai is segédanyagként szolgálhatnak a felvételire, vizsgákra készülőknek – tette hozzá az esperesplébános.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Német, francia, angol a makói oviban

Makó - Megoszlanak a vélemények arról, érdemes-e nyelvet oktatni már óvodás korban – Makón… Tovább olvasom