Délmagyar logó

2019. 03. 20. szerda - Klaudia 4°C | 13°C Még több cikk.

Sűrűbben járnak majd a szerelvények Makó és Szeged között

Az egy éve kezdődött aláírásgyűjtő akció következményének tartja a szervező, Csala Attila a Makó és Szeged közötti vasútvonal járatainak sűrítését. A MÁV szakemberei országos szempontokat említenek, amelyekhez építően járult hozzá a lakossági akció is.
Csala Attila 765 aláírással járult hozzá a vonatozók ügyéhez. Fotó: Illyés Szabolcs
– Nagyon sok környékbeli megsínyli, hogy 2004 vége óta naponta kettővel kevesebb vonat jár Makó és Szeged között, mint korábban – mondta el lapunknak Csala Attila makói vonatbarát, aki személyes ügyének érzi, hogy megfelelő járatsűrűséget biztosítson a MÁV a két város között. Ezért tavaly közel 800 aláírást is gyűjtött.

Mint ismeretes, a társaság az elmúlt hetekben újragondolta korábbi álláspontját, hamarosan ütemes menetrendet vezet be, ennek megfelelően Újszeged és Mezőhegyes között – Makó érintésével – tizennégy helyett tizenhat vonat indítását tervezi. Ezzel éppen az a délelőtti vonatpár kerül ismét a rendszerbe, aminek a hiánya Csala Attila és a hozzá csatlakozó csaknem nyolcszáz utas szerint a váltott műszakban munkába igyekvőket sújtja.

– Igazán a naptól és a napszaktól is függ, mennyien veszik igénybe a Makó és Szeged közti járatokat, de 15-20 állandó utassal számolhatunk, ami csaknem 70 százalékos kihasználtságot jelent. Ennél sokkal erősebbek a pénteki, hétvégi és a piacos napok. A felméréseknek megfelelően indokolt a sűrítés – fogalmazta meg Dancsi György makói vasútállomás-főnök, aki hozzátette: ez a MÁV országos akciója, ám nem kizárható, hogy a döntésben az aláírásgyűjtés is fontos tényező volt. Most már az utasok döntik el, hogy élnek-e a lehetőséggel.

Csala Attila elmondta, a MÁV-bejelentés ismerősei körében nagy örömet okozott – személyes sikerüknek érzik a változtatást, és ezen felbuzdulva most a szegedi vasúti híd ügye mellé állnak. Amennyiben ez megvalósul, megszűnik a stressz, amit sokszor az újszegedi és a nagyállomás közötti átjutás jelent, hiszen a városon keresztül Budapestre továbbutazni szándékozók olykor nem érik el a csatlakozást.

A makói vonatozók között van, aki eleve kerékpárral száll fel Makón, így ugyanis lerövidíthető az átjutás ideje.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két makói író a Leporolóban

Két makói szerző, Jámborné Balog Tünde és Bárdos Pál beszélget vasárnap este a Petőfi rádió Leporoló… Tovább olvasom