Délmagyar logó

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -2°C | 12°C Még több cikk.

Svébis Bencéé a ˝makói József Attila-díj˝

Makó - A 27 éves Svébis Bence vehette át csütörtökön a Makói Medáliák díjat, amellyel József Attila születésnapja alkalmából a legjobbnak tartott első verseskötet szerzőjét tünteti ki minden évben a város.
A felkért testület – Ilia Mihály irodalomtörténész, Füzi László, a Forrás főszerkesztője, Lator László költő és Grecsó Krisztián író – ez évi választottja Budapesten él, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem filozófia–magyar szakos hallgatója. Biztos talaj című első kötetét a Koronában tartott költészetnapi ünnepségen Turi Tímea irodalomtörténész méltatta. A város díja – mint Marosvári Attila alpolgármester mondta – arra emlékeztet, hogy a 15 évesen Makóra került József Attilának sokat jelentett a helybeli értelmiség, a felnőtt mecénások segítő szeretete, támogatása – amire a mai költőknek is szükségük van. A Makói Medáliák díjjal a plakett mellett 100 ezer forint jár. A fiatal költőt meglepte az elismerés híre. – Amikor megkaptam és elolvastam a levelet, akkor éreztem át először igazán, hogy kötetem jelent meg – mondta lapunknak.

Ez alkalommal adták át a Gyémánthíd díjat Horváth Nórának, a József Attila Gimnázium kiváló tanulójának, az elismeréssel Orosné Spák Hedvig, a képviselő-testület művelődési bizottságának elnöke egy személyi számítógépet adott át.

A makóiak József Attila mellett a város szülöttére, Pulitzer Józsefre is most emlékeztek – az amerikai sajtómágnás szobránál lapunk is koszorúzott.

Olvasóink írták

 • 3. Mc_Mi 2010. április 09. 09:52
  „2. Lacikám!
  A baj az, hogy Buzás éppen az ellenkezőjét tette annak, amit az írásodban is megemlítesz. Sok mindent kellett volna tenni. Nem tettétek! A város lakossága 24 ezerre csökkent, munkahelyek nincsenek, makóiak nem kapnak megrendelést a várostól stb. BUZÁS=FEJLŐDÉS= BUZÁS család meggazdagodása és nem a város fejlődése.
  Mára Makó az ország legfejletlenebb kisvárosa, hála a polgármesternek, aki egyben képviselő is. Jó nagy feneke van, de még ezzel sem tudott egyszerre két(sok) széken ülni és egyidőben eleget tenni a polgármesteri és képviselői kötelességének. A hivatalaiból viszont hiánytalanul felvette az érte járó fizetést.
  Buzásnak mennie kell! Eleget ártott Makónak.
  Amúgy a cikkhez semmi köze a hozzászólásodnak. Én sem írtam volna ide ezeket a megjegyzéseket, ha nem lenne kötelességem a hazugságokra reagálni.
  A kiosztott díjakkal csak makói esetén értek egyet. Nem látom azt a gazdagságot, amiből nekünk mecenatúrát kellene vállalnunk. Szegény városban maradjunk a helyiek elismerésében.”
 • 2. mszp2009 2010. április 09. 06:03
  „Kedves Ismerősöm Itt a finis hajrá mindent bele szavazzunk Buzás Péterre egy szebb jobb jövő érdekében, hisz tudjuk FEJLŐDÉS=BUZÁS!Buzás Péter Üzenete, tessék megfogadni, ha szebb jobb jövőt szeretnénk!

  Nagyon sok biztatást kapok makói és térségi ismerőseimtől, amit ezúton is köszönök. Tudom, hogy a biztatás nem csak nekem szól, hanem a célnak, amit a megkezdett úton végigjárva el akarok érni.

  Kampányidőszak van, ezért sokkal többen érzik fontosnak, hogy elmondják véleményüket Makó, a Makói kistérség jövőjével kapcsolatban. Tudják, hogy a térségnek munkahelyekre van szükségük, és értékelik ennek érdekében eddig végzett munkámat. Látják, hogy az M43-as autópálya befektetőket hoz az Ipari Parkba, hiszen már építkeznek. Tudják, hogy van jövője a turizmusnak térségünkben, ezért nagyon fontos, hogy megépüljön az új fürdő. Azt is tudják, hogy a dolgozó embereket az életükhöz, a családjukhoz kapcsolódó modern közszolgáltatásokkal kell a térségben tartani, kell modern bölcsőde, óvoda, iskola, egészségügy, új utak, kulturális programok. A munkahelyteremtésben, a közszolgáltatások fejlesztésében az utóbbi néhány évben emberöltőnyi fejlesztést hajtottunk végre.

  Tudják, hogy nagyon fontos a megkezdett úton tovább menni, és megdöbbenve tapasztalják, hogy van olyan egyéni országgyűlési képviselő-jelölt a Makói Kistérségben, aki nem hajlandó a választók elé állni, és elmondani, hogy pontosan mit akar tenni a saját választói boldogulásáért. Aki úgy gondolja, hogy elegendő a budapesti pártközpont által összeírt szlogeneket elmondani saját szimpatizánsai körében, és az megoldás lesz a makói és térségi embereknek.

  Én tudom, hogy nekünk nem elég néhány homályos ígéret, lózung, kommunikációs egyen-mondat, amit az ország bármely sarkában el lehetne mondani. Én tudom, hogy ránk érvényes, itt, a Makói Kistérségben megvalósítható megoldásokkal kell előállni, én csak az elvégzett munkában hiszek.

  A tettek beszélnek. Ezért kérem családjával menjen el szavazni, és szavazzon rám, Dr. Buzás Péterre április 11-én.

  Dr. Buzás Péter
  http://www.youtube.com/watch?v=dWoxtk0_7dI

  http://www.youtube.com/watch?v=l5KEla4yca8
  http://www.youtube.com/watch?v=487wNmPtKf0
  http://www.youtube.com/watch?v=NEZZ3YXWyOQ

  http://www.buzaspeter.hu”
 • 1. lajosbácsi 2010. április 08. 20:02
  „Gratulálok! Örömmel tölt el, hogy ebben a mai világban még vannak értékes gyöngyszemek, és ráadásul a mi kis városunkban!
  További sok sikert és jó egészséget kívánok!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Letették a makói SBO alapkövét

Makó - Indulnak a munkálatok. Csütörtök délelőtt aláírták a kivitelezői szerződést és letették a… Tovább olvasom