Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Szabó Jenőné, Munkáspárt

– Az iparban és a mezőgazdasági szektorban is dolgoztam, dolgozok, tisztában vagyok hát azzal, hogy milyen problémákkal küzd a gazdaság, ám még inkább a munkásosztály – emeli ki Szabó Jenőné, aki hangsúlyozza: a munkából élőket, az alkalmazottakat, azaz a rendszerváltás veszteseit képviseli a Magyar Kommunista Munkáspárt jelöltjeként.
Szabó Jenőné
– Szomorú tény, számos ismerősöm élete tanúsítja, hogy akik korábban Makón és környékén másfél évtizeddel ezelőtt könnyedén megéltek a mezőgazdaságból, ma már csak vegetálnak, ezt mindenképpen meg kell változtatni. Tapasztalom azt is, hogy a ma kapható élelmiszerek valahogy elveszítették az ízüket, míg a Makó-környéki termények ugyanolyan zamatosak, mint rég, ezért szerintem tenni kell azért is, hogy a bio-élelmek előállítását támogassa a kormány, és ehhez könnyítsék meg a magyar alapanyagok beszerezhetőségét. Nagy a szükség egy olyan szövetkezet létrehozására is, amelyik hatékonyan képes képviselni a gazdák érdekeit, ezért elő kell segíteni a gazdálkodók szerveződését.

– Nagyon fontos, hogy a vállalkozásoknak juttatott támogatások a munkahely-teremtést, illetve azok megtartását segítsék elő. Az igazságosság érdekében szükségszerűnek tartom, hogy a hazai cégekhez mért arányban adóztassák meg a multinacionális vállalkozásokat. A magyar ipar fellendülésének egyik gátja, hogy lassan már több, mint egy évtizede sorvad a magyar szakmunkásképzés, pedig Makón is színvonalas műhelyek várnák az ipari tanulókat. Nyilván a szakképzés támogatásával több fiatalt lehetne megnyerni a termelőágazat részére.
Mindenkinek joga kell, hogy legyen a létbiztonsághoz, és az egészségügyi ellátást is eszerint kell szervezni, célom, hogy akár a végsőig is harcoljak a vidéki kórházakért. A belvízhelyzettel kapcsolatban szerintem a gazdákat kötelezni kellene a beszántott árkok feltárására.

Névjegy

Szabó Jenőné 1949-ben született Makón egy hétgyermekes munkáscsaládban. Korán elárvult, a szentesi ipari szakközépiskolában szerzett villanyszerelői szakképesítést. A makói kereskedelmi szakközépiskolában keri-különbözetit végzett, diplomázott a politikai-gazdaságtan szakosítón és biztonságtechnikusi végzettséggel is rendelkezik. Férjhez ment, ám húsz éve megözvegyült, a házasságból két gyermek származik. Az újszegedi kendergyárban, majd a makói Zöldértnél és a Medicornál volt villanyszerelő, végül a József Attila téesznél könyvelő, majd munka- és tűzvédelmi előadóként dolgozott. Választott vezetőként a városi pártbizottság és a VB-tagja. A Munkáspárt alapító tagja és Makó környéki vezetője.  

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötméteres lesz a Maros Makónál

A vártnál valamivel később, csak a hét végén, és magasabb, közel ötméteres vízszinttel tetőzik a… Tovább olvasom