Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Szabó Sándor a tanácsadóról

Buzás Péter magyarázata ellenére továbbra sem tudja elfogadni a makói polgármester mellett működő tanácsadó személyét Szabó Sándor fideszes önkormányzati képviselő.
Buzás Péter magyarázata ellenére továbbra sem tudja elfogadni a makói polgármester mellett működő tanácsadó személyét Szabó Sándor fideszes önkormányzati képviselő. Mint emlékezetes, a tanácsadó, Franyó Róbert ellen Martonosi György parlamenti képviselő emelt kifogást azért, mert nem tartja etikusnak, hogy részt vesz Buzás Péter kampányában, többek között cikket ír a választási lapba – a város első embere viszont nem lát ebben kivetnivalót: mint lapunknak elmondta, a tanácsadó különleges jogállása ezt megengedi, ráadásul Franyó Róbert többek között éppen azért került a városházára, hogy a pártatlanságra kötelezett közalkalmazottak helyett a politikai szférával is kapcsolatot tartson.

Szabó Sándor szerint az új álláshely létesítéséről szóló szavazás alkalmával megtévesztették a testületet, hiszen az előterjesztés olyan indokokat sorolt fel, mint például a szennyvízberuházás vagy a szorosabb térségi együttműködés miatt megnövekedett polgármesteri feladatok – politikai kapcsolattartásról szó sem volt. A jobboldali képviselő szerint mások sem szavazták volna meg az előterjesztést, ha tudják, hogy az állást olyan ember kapja, aki a fenti feladatok tekintetében nem szakember, hiszen tanári diplomával és színházi tapasztalatokkal rendelkezik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több a büntetőper a makói bíróságon

A makói bíróság előtt – a határ közelsége miatt – viszonylag gyakran állnak külföldiek,… Tovább olvasom