Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Számba vették a hiányosságokat a makói Kommunális Kht.-nál

A két éve épült központi konyha raktára beázik, a gyepmesteri telepen pedig még folyóvíz sincs – állapította meg a Fidesz makói képviselőcsoportja a Kommunális Kht.-nál tartott szemlén. A képviselők ígérik, a többi önkormányzati tulajdonú társaságot is meglátogatják.
Szemlét tartott a hét elején Makó önkormányzatának fideszes képviselőcsoportja a Kommunális Kht. üzemeiben, telepein. Márton Imre frakcióvezető elmondta: meglátogatják a többi városi tulajdonú társaság épületét is. Elsőnek jelölték ki a számos makóit közvetlenül ellátó céget, hiszen a tavalyelőtt átadott központi konyha biztosítja a meleg ételt többek között az óvodáknak, iskoláknak és az idősotthonoknak is. A konyha közös fedél alá került a szintén két éve átadott kollégiumépülettel.

– Nem gondoltuk volna, hogy ilyen komoly kivitelezési hiányosságokra utaló jelekkel találkozunk, a kht. igazgatója vezetett körbe bennünket, és döbbenten tapasztaltuk: az alig két esztendeje elkészült épület szárazáruraktára beázik. A kivitelező Ferroép garanciában újrafestette a helyiséget, de ezzel a probléma nyilván nem szűnt meg – foglalta össze a tapasztalatait Márton. A képviselők tovább sorolták: a páraelszívó berendezés szinte alig mozgatja meg a levegőt, kipróbálták: egy A4-es lapot tíz centiméterről például képtelen volt magához szívni. Felmerült: szűkösek, alultervezettek a munkavégzéshez szükséges szociális helyiségek is.

– Ezek a technikai feltételek egyben egészségtelen munkakörülményeket is jelentenek az itt dolgozók számára – tette hozzá Kovács Sándor, a képviselőcsoport tagja, aki kiemelte: szerinte problémás, hogy nem biztosították a konyha és a kollégiumépület egymástól független energiaellátását, pedig ezzel lehetne spórolni. Egy különálló zöldséghűtő is kellene.

– Örülök a képviselők látogatásának, nyugtáztam minden észrevételüket, amikről jegyzőkönyv is készült – mondta a fideszesek felvetése kapcsán Bende Sándor igazgató. – Ezeket a hiányosságokat magam is leírtam eddig, ha be kell számolnom a konyha működési körülményeiről.
A képviselők megtekintették még a Makón és környékén kóborló állatok befogadását és az elhullott jószágok tetemeinek átmeneti tárolását vállaló gyepmesteri telepet. Itt is a munkavégzés körülményeit kifogásolták.

– Szerintem megalázó, hogy a veszélyes anyagokkal itt dolgozó alkalmazott még tiszta folyóvízhez sem juthat. Mindenképpen felújításra szorul ez a telep – fogalmazott Orosné Spák Hedvig képviselő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Benkó szerint is jó lesz a Makói Muzsika

Szépen fogynak a jegyek a Makói Muzsika című nyári szabadtéri zenei programra, amely július 29-én… Tovább olvasom