Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Száz állást hozhat Makónak egy pályázat

Makó - Közel száz makói álláshely biztosítására nyújtott be pályázatot Makó önkormányzata. A város következő hónapjainak közmunkaprogramjáról pénteken döntenek – tájékoztatott Csomor Ágnes, az önkormányzat hatósági osztályának vezetője.
A projekt célja, hogy a munkanélküliek, álláskeresők számára biztosítsanak munkahelyet, ez nemcsak Makóra, hanem az egész kistérségre érvényes.

A közmunkások a hagyományos köztisztasági, karbantartási feladatok mellett részt vehetnek az otthonukban önmaguk ellátására képtelen személyek gondozásában is. Pályázati siker esetén a csatornaelvezető rendszer rekonstrukcióját, önkormányzati beruházások építését, karbantartását is a jelentkezőkre bízzák.

A közel ötvenmilliós projekthez a térségnek mindössze 1,5 millió forintos önerővel kell hozzájárulnia – ebből Makónak 1,4 millió forintot kell vállalnia az idei költségvetés terhére.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ma vitatják meg Makó költségvetési tervezetét

Makó - Ma vitatja meg a makói önkormányzat a 2008-as költségvetés tervezetét. A szocialisták remélik, hogy a büdzsé jövő évi elfogadásakor pozitívabb lesz a mérleg. Tovább olvasom