Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

Százéves a makói kórház

Fennállásának centenáriumát ünnepli a hét végén a makói Dr. Diósszilágyi Sámuel Kórház-Rendelőintézet. A Hagymaházban rendezett ünnepségsorozat egy kiállítással kezdődik – tudtuk meg Baráth Lajostól, az intézmény főigazgatójától.
A kórháztörténeti tárlatot Halmágyi Pál, a makói József Attila Múzeum igazgatója nyitja meg pénteken délelőtt 10 órakor, majd délután a száz esztendőnek emléket állító táblát avatja fel Buzás Péter polgármester a rendelőintézet régi főépületének aulájában. Átadják az uniós pályázat eredményeképp elkészült kórházi oktatótermet délután fél 2-kor, a fenntartó megyei önkormányzatot Marosvári Attila alelnök, Simicz József és Gazdag János bizottsági elnökök képviselik. Majd tudományos ülést tartanak, a centenáriumi emléknapot rendkívüli főorvosi értekezlet zárja.

A tudományos ülés folytatódik szombaton a Hagymaházban. Az érdeklődőket Frank József, a megyei közgyűlés még hivatalban lévő elnöke köszönti. A tanácskozáson az egészségügyi reformmal kapcsolatos tudnivalókról és a legújabb kutatási eredményekről beszélnek az előadók.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Varga azt írta, hogy Józsi nemkívánatos személy

A helyi választási bizottsághoz fordult tegnap tíz apátfalvi önkormányzati képviselő (összesen… Tovább olvasom