Délmagyar logó

2019. 07. 16. kedd - Valter 14°C | 25°C Még több cikk.

Szeméttel hordják tele a sarki házat - Makó szélmalomharcot vív

Makó - Hiába van térfigyelő kamera is, illegális hulladéklerakóvá vált az elmúlt egy-két évben a Vasvári és a Berzsenyi utca sarkán lévő lepusztult romház. A város igyekszik megtisztítani az ilyen ingatlanokat - hangzott el a szerdai testületi ülésen. A munka azonban nehézkes, ráadásul két évtizedes lemaradást kell behozni.
A makói Vasvári Pál utcában mindig történik valami. Márciusban azért látogattunk a helyszínre, mert az esőzések miatt az ott lakók valósággal beleragadtak a sárba, az utcának ugyanis nincs szilárd burkolata, májusban meg amiatt, hogy valaki időről időre építési törmeléket hordott az úttestre. Most pedig azzal a panasszal kerestek meg minket az ott lakók, hogy a Vasvári és a Berzsenyi utca sarkán lévő lakatlan, egyre lepusztultabb ház, illetve annak udvara illegális szemétlerakóvá vált. A közelben lakó Marsovszki Norbertné azt mondta, úgy tudja, egy-két éve vált lakatlanná az ingatlan. Azóta a tetőt valaki elkezdte bontani, az épületben és mellette pedig az autógumitól a használt tévéig van már minden. – Nyáron a legrosszabb: akkor még bűzlik is a szemét – mondta.
Szeméttel hordják tele a sarki házat Makón. Fotó: Szabó Imre - GALÉRIA


A honvédi lakatlan házak, illetve a körülöttük gyűlő szemét a szerdai testületi ülésen is téma volt. Sánta Sándor (Fidesz–KDNP) hozta szóba, mondván, csak az önkormányzat tulajdonában vagy félszáz ilyen van, és legalább ezek egy részét rendbe kellene hozni, különben a magántulajdonú telkek gazdái sem fognak késztetést érezni, hogy megtegyék ugyanezt a maguk portáján. Farkas Éva Erzsébet polgármester erre azt mondta, érti a lakók türelmetlenségét, de emlékeztetett rá, a mostani városvezetésnek 20 év lemaradását kell behoznia. És arra is, hogy tavaly felmérték az üres telkeket, illetve megkezdték az egyeztetéseket a tulajdonosokkal – a hozzájárulásuk nélkül ugyanis a város nem tehet semmit –, sőt már el is vittek nagy mennyiségű szemetet.

Kovács Sándor (Fidesz–KDNP) egyébként a probléma egy másik érdekes oldalára is felhívta a figyelmet. Azt mondta, érdemes lenne tisztázni, a városban a térfigyelő kamerák közül melyik működik és melyik nem. A Berzsenyi és a Vasvári utca sarkán lévő romház szempontjából ez azért érdekes, mert itt is van kamera.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megújult a makói sportpálya

Megújult a makói sportpálya
Felújították Makón a 2005-ben átadott Pulitzer-kollégium mögött lévő sportpályát. Tovább olvasom