Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Szentpéteri Csilla hazatért

Zsúfolásig megtelt a Hagymaház szabadtéri színpadának nézőtere szombaton este: a Makói Muzsika című zenei hét nyitányaként Szentpéteri Csilla zongoraművész adott nagy sikerű koncertet. A lapunk által támogatott programsorozat szerdán komolyzenei koncerttel folytatódik.
Szentpéteri Csilla nemcsak andalító dallamaival, magával ragadó játékával, de meghatottságával és szépségével is meghódította a közönséget. Fotó: Gyenes Kálmán
Bő kétezer-ötszázan voltak kíváncsiak a Makói Muzsika nyitányára, Szentpéteri Csilla közel kétórás élő koncertjére szombaton este a Hagymaház szabadtéri színpadán. A nézők között szép számmal akadtak olyanok, akik lapunk játékán nyerték belépőjegyüket. A klasszikus dallamokat modern ritmusokkal és hangzásvilággal ötvöző muzsika iránt úgy tűnt, a fiatalok és az idősebbek egyaránt rajonganak.

Rója István, a makói gimnázium igazgatója például azért váltott jegyet a hangversenyre, mert a művésznőt gyerekkora óta jól ismerte, szomszédok voltak, szinte együtt nőttek fel, és egy strandra jártak. Persze nem csak ezért volt kíváncsi Csilla muzsikájára, hiszen karrierjét figyelemmel kíséri, és mindig örül, ha például a televízióban látja játszani. A direktor szerint nagyon jó ötlet volt megszervezni a zenei hetet, és sajnálja, hogy a többi előadásra nem jöhet el – ma ugyanis nyaralni utazik a család.

Szentpéteri Csilla szülővárosában. Fotó: Gyenes Kálmán
Gyürkiné Gorcsa Erika, aki unokatestvérével együtt érkezett az eseményre, azt mondta: az operagála kivételével mindegyik estén ott lesz. A fiatal hölgy szerint a Makói Muzsika színvonalas, ugyanakkor szórakoztató rendezvénysorozatnak ígérkezik.

Szentpéteri Csilla most játszott először szülővárosában úgy, hogy zenekari kísérettel, a tőle megszokott pompás külsőségek közepette léphetett fel. A hangverseny a várakozásoknak megfelelően óriási sikert aratott. A muzsikus-komponista zenekarával együtt szinte elvarázsolta hallgatóságát: a színpadon egymást követték a hol rockosan, hol latinosan megszólaló, olykor lírai darabok, amelyek között Szentpéteri Csilla hangulatos anekdotákkal, személyes hangvételű történetekkel is szórakoztatta a nézőket. A koncertet látványos fényeffektusok kísérték. A lelkes hazai közönség – megérdemelten – háromszor tapsolta vissza a
fiatal művésznőt, aki végül meghatottan, könnyes szemekkel búcsúzott.


A Makói Muzsika további programja

Augusztus 2., szerda, este 8 óra: Verdi–Wagner gálaest.
Augusztus 5., péntek, este 8 óra: Princess-koncert.
Augusztus 7., vasárnap, este 8 óra: Jézus Krisztus Szupersztár. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Segítség a vállalkozóknak

A szegedi Progress Vállalkozásfejlesztő Alapítvány és a gazdasági tárca együttműködésének értelmében… Tovább olvasom