Délmagyar logó

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Szentpéteri Csillát titokzatos mecénás segíti

Néhány hete még Dél-Tunéziában forgatott videoklipeket, most pedig már első DVD-jének kiadására készül a makói születésű zongoraművész, Szentpéteri Csilla. A megjelentetést anyagilag segítette egy lelkes rajongó, aki nem akarja, hogy neve nyilvánosságra kerüljön. Csilla ősszel országos turnéra indul, és külföldi fellépések sorozata is vár rá.
Fotó: DM/DV
A könnyűklasszikus műfaj külföldön is népszerű hazai sztárja, a makói születésű Szentpéteri Csilla évek óta szeretett volna DVD-t kiadni, eddig azonban hiányzott az anyagi háttér egy olyan igényes, a muzsikához méltó színvonalú felvételhez, amit a zongoraművész megálmodott. Most azonban felkarolta egy igen tehetős mecénás, akiről mindössze annyit lehet tudni, hogy Szentpéteri Csilla művészetének nagy rajongója – többet azért nem, mert ragaszkodik a névtelenséghez.

A nagyvonalú támogatásnak köszönhetően a napokban elkészült a felvétel a TV 2 stúdiójában – ugyanott, ahol a Megasztár és más hasonló produkciók – pazar, indusztriális hangulatot sugalló díszletek között, nagyzenekari kísérettel, és kiváló rockmuzsikusok közreműködésével. A felvételen nyolcvan ember dolgozott, a rögzítéshez tizenöt kamerát használtak. Mint megtudtuk, az anyag az elmúlt négy év lemezeinek anyagából nyújt majd válogatást; átdolgozva, felfrissítve a már ismert számokat, köztük jó néhány saját szerzeményt. Jelenleg a négynapos felvétel utómunkálatai zajlanak. A közönség ősszel találkozhat majd a kész DVD-vel.

Az ősz azonban nem csak ezért lesz mozgalmas Szentpéteri Csilla számára. Mint lapunknak elmondta, október ötödikén a Művészetek Palotájában játszik a Bolyki Brothers közreműködésével, ezt követően pedig országos koncertkörútra indul. A turné tizenkét hangversenyből áll majd, a csapat az ország legnagyobb színházaiban lép fel. A már hagyományos karácsonyi koncert helyszíne az Operettszínház lesz. A hazai koncertek mellett azonban – egy osztrák szervezőirodával kötött szerződésnek köszönhetően – jó néhány külföldi is vár majd a Makóról elszármazott művésznőre. Ezek közül kiemelkedik az Európai Unió kereskedelmi és kulturális centrumának avatására kitűzött bécsi est, amelyre tizenöt uniós ország produkciói közül választották ki az övét.


Dél-Tunéziában belesüllyedt a mocsárba

Ugyancsak ősztől láthatja a közönség – nemcsak a televízióban, de a megjelenő DVD-n is – azt a három videoklipet, amit Dél-Tunéziában forgatott nemrégiben Szentpéteri Csilla. Olyan tájakon járt, amelyek távol esnek az ismert turistaparadicsomoktól, ezért tényleg egzotikusak. Az egykori szépségkirálynő az isten háta mögött egyszer életveszélybe is került: egy sivatagban, amelynek a helyén valaha tenger volt, autója megfeneklett a homok alatti mocsárban és kis híján el is süllyedt. Végül néhány helybeli sietett a segítségére, akikre segítségért indult férje, Fülöp Csaba fotóművész bukkant – rájuk mindmáig hálával gondol vissza. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A diákok fele ingyen étkezik Apátfalván

Apátfalván az általános iskola menzáján étkező gyerekek több mint fele ingyen kapja a tízórait, az… Tovább olvasom