Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 12°C Még több cikk.

Szerény, de sikeres expó Makón

Makó - Idén is ugyanannyi, hatvan kiállító vett részt a Makó Expón, mint tavaly. Bár az ipari és kereskedelmi vásárra rányomta bélyegét, hogy a cégek nehéz helyzetben vannak, a vállalkozói szövetség a folyamatosság fenntartása érdekében idén is áldozott a rendezvényre – a teljes költségvetés kétmillió forint volt.
A Makó Expó idén, hetedjére nem három-, hanem csak kétnapos volt – többek között ez is jelezte, hogy a helyi és környékbeli vállalkozások nincsenek rózsás helyzetben. A kiállítók száma ugyanakkor nem csökkent, hatvanan most is láttak fantáziát a megjelenésben – mondta el lapunknak a rendező Marosmenti Vállalkozói Szövetség elnöke, egyben a kandallókat gyártó Váll-Ker Kft. első embere, Tóth István. A város támogatásával együtt összesen kétmilliót költöttek a sportcsarnokban megtartott rendezvényre.

Az idei vásáron kevesebb volt a külföldi képviselet, csak a németországi testvérváros, Löbau jött el – hiányoztak például a török kiállítók. A hazaiak zöme visszatérő vendég volt, de azért néhány újat is fel lehetett fedezni a standok között. Egyikük a pellettel üzemelő, olcsó és jó hatásfokú szlovén kazánokat forgalmazó Trade Techno Plusz Kft. volt, amelynek vezetője, Csomor István lapunknak azt mondta: úgy gondolta, ha már az összes országos hazai építőipari kiállításon jelen van termékeivel, helyben is érdemes bemutatkoznia.

A sportcsarnokba tegnap is sokan látogattak el. Fotó: Miskolczi Róbert
A sportcsarnokba tegnap is sokan látogattak el.
Fotó: Miskolczi Róbert

Az expóról épp lapunkban olvasott. Véleménye szerint az itteni részvétel költsége nem magas, és megéri eljönni, hiszen a kazán olyan termék, amit nem elég egy prospektuson megmutatni. A fesztivált egyébként idén is kísérőrendezvények sorozata színesítette. Egész hétvégén várta a vevőket huszonhárom standdal a főként népi kézművestermékeket kínáló kirakodóvásár, a nagyszínpadon pedig szórakoztató produkciók váltották egymást, a sztárvendég Gáspár Laci volt.

A vásár díjazottjai

A vásár nagydíját a Marosmenti Vállalkozók Szövetségétől a Hovefa Bt. kapta, a kísérő rendezvényeket szervező Közművelődési Kht. díját pedig a Well klímaszalon. A Makó testvérvárosát, Löbaut bemutató stand a Kereskedelmi és Iparkamara díját kapta meg, míg az MG Trade a városi önkormányzatét.

Olvasóink írták

 • 12. ehhehh 2008. május 24. 23:03
  „de azért azt vágjátok, hogy véletlen PONT a fürdővárosos promóciós pavilon képe került be az újságba, ugye???

  well klímás: szerintem nincs igazad, nem hiszem, hogy tömegesen özönlöttek el benneteket a potenciális vevők, igenis, ha valaki megközelíti a pavilont,akkor odaküld a főnök úr egy alkalmazottat, aki egy kedves mosollyal megkérdi a bámészkodót, vagy ez esetben az érdeklődőt, hogy miben állhat a rendelkezésére. Én sem megyek be a városban egyetlen olyan boltban sem, ahol bunkó az eladó - nyilván, nálatok nem bunkó volt, csak lassabb, mint azt scrab elvárta volna- én minden boltnak megadom az esélyt, amit vagy eljátszik, vagy kihasznál, a bunkó-boltok közé tartozik pl a csipkesori ékszerüzlet, illetve az ékszeres az erste bankkal szemben, a konyhamánia a deák utcán - de van még sajnos pár. inkáb vásárolok meszebb vagy drágábban, de ott nyalják ki a sejhajom, amikor én is az eladók táborát erősítettem, és is úgy árultam, ahogy fordított esetben elvártam volna. ez csak ennyi.”
 • 11. vt 2008. május 22. 10:53
  „látom,szabó elvtárs is ott volt!-a kertészre gondoltam!”
 • 10. serj 2008. május 21. 08:08
  „Azért nincs tudósitás, mert:
  -az erőszak kivül maradt,
  -a nézők fizettek a belépőért, étkezésért,italokért,
  -az egész nem az adózók pénzéből volt csinálva az adót fizetni nemtudó,de nagyon sok szavazatot biztositók számára.
  Tehát a banánköztársaságon belöl működött egy valódi kis köztársaság és ebben az elkurt országban ez veszélyes hir.”
 • 9. greencat 2008. május 20. 20:29
  „4!:) Ha megnézed a zenei palettát, abból rájössz, hogy mire gondoltam:)”
 • 8. 4 2008. május 20. 20:23
  „Csak nem azért lesz több a komment, mert itt lesz megint a szokásos alkesz zsűri tag ??”
 • 7. greencat 2008. május 20. 19:37
  „Na, majd a grillparti:-)) arról biztos több komment lesz:) sejthetitek, hogy miért!!:-)”
 • 6. Well Klímaszalon 2008. május 20. 19:24
  „Tisztelt Scrab!
  Nagyon díjazom a kedves hozzászolásodat! Bár gondolom még sem volt annyira nagy benned a tudásszomj illetve vásárlási szándék ha nem szólítottál meg senkit a standnál! Tudod nem csak a kiállítón múlik a kontakt! Aki klímát akart, az meg is kapta!!!!! És aki csak infót akart, az is!!!
  TiszteletteL: Burunkai István
  Well Klímaszalon és vill. szaküzlet”
 • 5. 4 2008. május 20. 17:41
  „Képeket lehet valahol látni a motoros találkozóról ?”
 • 4. KÓKUSZ 2008. május 20. 11:25
  „SERJNEK IGAZA VAN !NAGYON JÓ VOLT A MOTOROS TALÁLKOZÓ. TALÁN AZÉRT NEM ÍRTAK RÓLA MERT BALHÉMENTESEN MENT MINDEN ÉS HÁT A ROCK ZENE NEM VONZ ANNYI EMBERKÉT SZERINTÜK!!!!JA ÉS CIGÁNYMENTES ÖVEZET VOLT!!!UGYAN MIÉRT???JA ÉS MIRŐL IS ÍRHATTAK VOLNA?TALÁN A B COMPANY NYERS DE IGAZ ZENÉJÉRŐL!! NAGYON JÓ VOLT ÉS A SZERVEZÉS IS .....”
 • 3. M@M 2008. május 20. 08:29
  „A motorosok jobbra húznak! A D.M. meg bal -lib! Ez azért elmond mindent! Nem tudom min csodálkozol -serj- ???”
 • 2. serj 2008. május 19. 18:23
  „Volt 60 kiállitó és ötven néző.
  A motorfesten 10kiállitó és 3000 néző.
  Néhány sort az is megért volna.”
 • 1. scrab 2008. május 19. 10:11
  „Irodahelységbe szándékozom klímát vásárolni. Nemtudom pontosan hány percig álldogáltam a Well stand előtt egy sikeres üzlet reményében. Hozzám sem szóltak. Hát ez nem jött össze gyerekek. Ha ilyen a kiszolgálás, milyen lehet a szolgáltatás? Úgy döntöttem, inkább nem próbálom ki.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eddig 39 milliárdot fektettek a makói gázmező feltárásába

Makó - 2012-ben kezdődik a makói gázmezőn a kitermelés, és igenis realitás, hogy az éves magyar szükséglet egy az egyben fedezhető innen – mondta Szabó György Makón. Tovább olvasom