Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Szombaton már sztrádán juthatunk el Aradra, Temesvárra

Szombaton átadják a magyar M43-as gyorsforgalmi út és a román A1 autópálya magyar-román határátkelési pontját.
A Makó-Csanádpalota és az országhatár között megépült magyar M43-as gyorsforgalmi út, valamint a Nagylak és Pecica (Pécska) közötti román A1 autópálya magyar-román határátkelési pontját Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Victor Ponta, Románia miniszterelnöke adja át szombat délelőtt.

Szombaton már sztrádán juthatunk el Aradra, Temesvárra
Szombaton már sztrádán juthatunk el Aradra, Temesvárra. Fotó: NIF.


A makói csomóponttól induló kétszer két sávos autópálya műszaki átadása június 25-én befejeződött, minden a helyére került. A magyar–román határra, a későbbi schengeni csatlakozás lehetősége miatt konténerekből építettek átkelőt, a ki- és a belépő oldalon 4-4 sáv jut az autóknak, kamionoknak, kettő a buszoknak.

Az M43-as építéséhez 4,3 millió köbméter földet mozgattak meg, így épült meg az átlagosan két méter magas töltés. Ahhoz, hogy olvasóink elképzeljék, ez mekkora mennyiség, eláruljuk, egy billencs 15 köbméter földet tud szállítani. Vagyis az M43-as építésénél 286 ezer 667 teherautónyi földet szállítottak.

Románia is útdíjas

A romániai utak díjkötelesek. A matricát érdemes már induláskor megvenni, a www.roviniete.ro/hu/ oldalon ezt magyarul is megtehetjük. Az autóknak a 7 napos jogosultság 3 euróba, a 30 napos 7 euróba, az egyéves 28 euróba kerül.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lázár: A régi 43-ast is rendbe kell hozni

A Makói járás polgármestereivel, majd az önkormányzat tanácsadó testületével találkozott péntek… Tovább olvasom