Délmagyar logó

2019. 02. 16. szombat - Julianna, Lilla -2°C | 10°C Még több cikk.

Szonárral és búvárral keresték a Marosban eltűnt Anitát

Apátfalva - Vasárnap reggel óta folyamatosan vizsgálták át a búvárok az apátfalvi Marosnál lévő folyó alatti gödröket.

- A lányom, a lányom! – kiáltotta a búvárokat látva a 19 éves lánynak az anyja, aki ájulás miatt orvosi segítségre szorult vasárnap délelőtt a Maros partján, Apátfalvánál. Többen segítségére siettek, kisebb hangzavar alakult ki a helyszínen. A szemtanúk szerint a vízben elmerült V. Anita – akiről korábban többen tévesen azt állították, hogy 21 éves –  egy több száz négyzetméter nagyságú homokpadka mellett fürdött, az 5 méteres partról jól latszik, ahogy a Marosban 10-20 centire csökken a víz mélysége, majd hirtelen mélyülni kezd. A lebombázott közúti híd nagy részénél 50-150 centiméter mély a víz, a homokbánya viszont több méteres lyukakat mart az aljzatba.

A Körös Mentőcsoport mellett a szegedi vízi mentők próbálják szonárral és búvárokkal megtalálni a 19 éves lány testét.

Vasárnap is folytatódott a keresés. Fotó: Segesvári Csaba - GALÉRIA


Korábban írtuk:

Szonárral kezdtek keresni a szegedi vízi mentők a szombaton eltűnt 21 éves lányt Apátfalvánál a Marosban vasárnap délelőtt. Emellett a Kőrös mentőcsoport búvárja kézzel fésüli át a hídpillér körüli területet.

A szegedi vízi mentők fel-alá járva pásztázzák csónakról a vizet a szonárral, a part menti 0,5-1,5 méter mély víz után a fősodor fele veszik az irányt. A Maros több szigetet is épített a környéken, a vízi mentők úgy vélik 200 méteren belül lehet a fiatal lány holtteste.

A román oldalon a tragédia még pénteken történt, két fiút nyelt el a Maros. A gyerekeket a román búvárok egy óra alatt találtak meg egy 4 méter mély víz alatti gödörben.

Korábban írtuk:

A mintegy 40-50 tagú család elkeseredetten nézte, ahogy a tűzoltók csáklyázzák a homokszivattyú és a lebombázott hídpillérek között szakaszt.

A helyiek arról beszélnek, hogy idén nyáron különösen népszerű lett a Maros ezen szakasza, az előbukkanó homokpadok vonzóvá teszik a környéket. A tragédia helyszínén kijelölt strand nincs, a folyó veszélyeire egy fürödni tilos tábla figyelmeztet.

Eltűnt egy 21 éves nő a Marosban. Fotó: Segesvári Csaba - GALÉRIA


Napnyugtával a tűzoltók befejezték az eltűnt 21 éves lány keresését, holnap ezt a munkát a búvárok folytatják. A helyiek azt mondják, a Maros ezen a szakaszon éppen oly veszélyes, mint Makónál, ahol öt fiatalt kellett kimenteni, és amiről kollégánk megírta: a víz alatt megbúvó kis szigetek halálos veszélyt jelentenek a bizonytalan úszóknak.

Úgy tudjuk, a vízben eltűnt 21 éves lány nem volt kiváló úszó. A parton aggódva figyelő helyiek azt mondták, a Maros román oldalán tegnap két fiatal fulladt a folyóba.

Eltűnt egy 21 éves nő a Marosban. Fotó: Segesvári Csaba - GALÉRIA


Korábban írtuk:


Szombat délután egy órakor merült el a Marosban egy 20 éves nő Apátfalvanál, rendőrök és tűzoltók keresik.

További részleteket hamarosan.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Városnap volt Csanádpalotán

Vágvölgyi Jánosné nyugdíjas pedagógus, illetve Ablonczy László, a Nemzeti Színház volt igazgatója kapott díszpolgári kitüntetést szombaton. Tovább olvasom