Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 11°C Még több cikk.

Szőnyi Erzsébet döntött: újra indul

Szőnyi Erzsébet döntött: ismét indul a polgármesteri tisztségért Maroslelén. Huszonhat éve vezeti a falut – most az MSZP jelöltjeként méretteti meg magát.
Néhány héttel ezelőtt, amikor a helyhatósági választások eddigi legmeglepőbb fordulataként arról számoltunk be, hogy a volt parlamenti képviselő, Martonosi György Maroslelén indul polgármesterjelöltként. A falu jelenlegi vezetője, Szőnyi Erzsébet úgy nyilatkozott lapunknak, még gondolkozik, megméretteti-e magát újra. Tegnap bejelentette: döntött, és indul.

Mint megtudtuk, a szocialista párt jelöltjeként száll versenybe. Molnár László, az MSZP területi szervezetének elnöke a döntésről azt mondta: biztosak benne, hogy Szőnyi Erzsébet ismét méltó lesz a leleiek bizalmára, hiszen nem véletlenül áll huszonhat esztendeje a falu élén.

Úgy fogalmazott, ő szinte erre a posztra született, nem ismernek a feladatra nála alkalmasabb, rátermettebb embert. Ennek igazolásaként elmondta: a térség falvai közül Maroslele talán a legsikeresebb pályázó, az elmúlt három évben 228 milliót nyert az önkormányzat, és ez a sorozat a jövőben Szőnyi Erzsébettel minden bizonnyal folytatódik majd, hiszen jók a kapcsolatai a szintén szocialista parlamenti képviselővel, a makói Buzás Péterrel.

Szőnyi Erzsébet lapunknak arról beszélt, hogy azért fogadta el a leleiek felkérését az indulásra, mert úgy gondolja, vannak még befejezésre váró munkák az amúgy már eddig is sokat fejlődött faluban. Ilyen például az ivóvíz- és a szennyvízprogram, vagy a vendégház kialakítása, az óvoda és az iskola bővítése. – Szeretem ezt a falut, a szívemhez nőtt és remélem, segíthetek abban, hogy egy kis ékszerdobozzá váljon – mondta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Luigi: A makói Korona

Mi a kedvenc helye? – kérdezzük Szeged és Csongrád megye lakóitól, közszereplőktől, és nem… Tovább olvasom